28/05/2020
Ελλάδα | Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 - 20:35

Πέτσας: «Στον ΣΥΡΙΖΑ μπερδεύονται ξανά με τους λογαριασμούς...»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν υπολόγισε την απώλεια εσόδων σε όσα πρότεινε για την οικονομία

Δεν άφησε ασχολίαστες η κυβέρνηση τις προτάσεις ενίσχυσης της οικονομίας που παρουσίασε νωρίτερα τη Δευτέρα (6/4) ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, πάντως, άσκησε κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέροντας ότι έχει μπερδευτεί με τους λογαριασμούς και δεν υπολόγισε σε όσα πρότεινε την απώλεια εσόδων.

«Η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης και των επιπτώσεων αυτής στην οικονομία εξετάζει με σοβαρότητα κάθε πρόταση. Αρκεί, βέβαια, να είναι σοβαρή. Όμως στον ΣΥΡΙΖΑ μπερδεύονται ξανά με τους λογαριασμούς. Γιατί, για παράδειγμα, κοστολογούν τα μέτρα που προτείνουν στα 26 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά “ξεχνούν” να προσθέσουν σε αυτά την απώλεια εσόδων. Μόνο η αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για διάστημα έξι μηνών υπολογίζεται ότι θα μειώσει τα έσοδα κατά 12 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, κανείς δεν κατάλαβε τελικά ποιο χρονικό διάστημα καλύπτουν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τον Μάιο λέει ο ένας, μέχρι 9 μήνες ο άλλος. Τρέχα, γύρευε. Η κυβέρνηση προχωρά με σύνεση στην υλοποίηση του ολοκληρωμένου σχεδίου της για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Για να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση με ασφάλεια και υπευθυνότητα», δήλωσε ο Σ. Πέτσας.

Μοιραστείτε το: