28/05/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 - 17:50

Γιώργος Δημητρίου: «Αδιανόητο υπό τις παρούσες συνθήκες το -6 για μη λήψη άδειας»

Έστειλε επιστολή σε Γραμμένο ο διευθυντής της Επιτροπής Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ

Επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο έστειλε ο Γιώργος Δημητρίου, με τον διευθυντή της Επιτροπής Αδειοδοτήσεων της Ομοσπονδίας να προτείνει μια σειρά από μέτρα λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί με τον κορωνοϊό.

Μεταξύ άλλων ζητά να του δοθεί εξουσιοδότηση για να μιλήσει με την ΟΥΕΦΑ, προκειμένου να μην ισχύσει το -6 για ομάδες της Σούπερ Λίγκας 1 σχετικά με τη σεζόν 2020-21, θεωρώντας αδιανόητη μια τέτοια ποινή υπό τις παρούσες συνθήκες.

Ζητά επίσης την αναστολή εκτέλεσης έως τις 30 Ιουνίου των αποφάσεων περί αφαίρεσης βαθμών για ομάδες που χρωστούν λεφτά σε παίκτες και λοιπούς εργαζόμενους.

Αναλυτικά: «Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πρωτοφανούς κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, προτείνω τα εξής μέτρα:

1) Την αναστολή εφαρμογής των άρθρων 47, 48, 51 και 52 του κανονισμού αδειοδότησης για την τρέχουσα εγχώρια διαδικασία αδειοδότησης. Τα εν λόγω κριτήρια σχετίζονται με την αξιολόγηση της συνεχιζόμενης δραστηριότητας (βιωσιμότητας), τα οποία ανεστάλησαν ήδη από την UEFA για τη λήψη άδειας συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

2) Την αναστολή εκτέλεσης όλων των πειθαρχικών κυρώσεων (αφαίρεση βαθμών) από αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων της ΕΠΟ αναφορικά με οικονομικές αξιώσεις εργαζομένων (προσφυγές) έως τις 30/6/20.

3) Σε συνεννόηση με τον ΠΣΑΠ, την αναστολή για την άδεια Superleague 2 του Άρθρου 45, δηλαδή της τακτοποίησης οφειλών προς εργαζομένους της προηγούμενης ΠΑΕ. Προς αποφυγή παρερμηνειών, δεν μιλάμε για απαλλαγή από την υποχρέωση πληρωμής των πιστωτών της προηγούμενης εταιρείας, αλλά για αναστολή του κριτηρίου μόνο για την τρέχουσα διαδικασία αδειοδότησης.

4) Την πραγματοποίηση των εκδικάσεων για τη χορήγηση των αδειών μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι με την παρουσία των εμπλεκομένων (διάδικοι, μέλη επιτροπών κλπ) στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

5) Την εξουσιοδότηση του Διευθυντή Αδειοδότησης για αλληλογραφία με την UEFA αναφορικά με την αλλαγή της ισχύουσας ποινής για την άδεια Super League 1. Η Διεύθυνση Αδειοδότησης θεωρεί αδιανόητη την αφαίρεση 6 βαθμών σε περίπτωση μη λήψης της άδειας υπό τις παρούσες συνθήκες». 

Μοιραστείτε το: