05/06/2020
Ειδήσεις | Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 - 17:31

Τσέφεριν: «Είμαι αισιόδοξος ότι θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα»

Τι είπε για τη Λίβερπουλ ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ

Λαλίστατος δείχνει ότι είναι ο Αλεξάντερ Τσέφεριν τις τελευταίες ημέρες και τη Δευτέρα (6/4) ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ δήλωσε αισιόδοξος ότι τα πρωταθλήματα θα ολοκληρωθούν κανονικά.

Μιλώντας στη σλοβενική εφημερίδα «Ekipa24», ρωτήθηκε αν εκτιμά ότι θα γίνουν αγώνες στην Ιταλία και την Ισπανία, που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό, για να πει σχετικά: «Είμαι αισιόδοξος. Είμαι αισιόδοξος ότι θα δούμε να ολοκληρώνεται το ισπανικό πρωτάθλημα, είμαι αισιόδοξος πως θα δούμε να ολοκληρώνεται το ιταλικό και είμαι αισιόδοξος γενικότερα. Φυσικά, δεν μπορώ να εγγυηθώ τίποτα, ούτε και να υποσχεθώ.

Όλα εξαρτώνται από την κατάσταση σε κάθε χώρα, όλα εξαρτώνται από το πότε θα είναι οι συνθήκες ασφαλείς ώστε να παιχτεί ποδόσφαιρο και να μην διακινδυνεύσει κανείς την υγεία του».

Επίσης, ρωτήθηκε και για τη σχεδόν βέβαιη πρωταθλήτρια στην Αγγλία Λίβερπουλ, λέγοντας ότι: «Δεν βλέπω τρόπο να μείνει χωρίς τον τίτλο η Λίβερπουλ. Αν παιχτεί ποδόσφαιρο, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τον κερδίσει, θεωρητικά δεν το έχει κατακτήσει ακόμη αλλά πρακτικά είναι πολύ κοντά. Ωστόσο, αν δεν παιχτεί, θα είναι απαραίτητο να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα με κάποιον τρόπο, ώστε να γνωρίζουμε τους πρωταθλητές.

Ξαναλέω πως δεν βλέπω κάποιο σενάριο να μην το πάρει η Λίβερπουλ. Ξέρω πως οι οπαδοί της θα απογοητευτούν αν συμβεί σε ένα άδειο γήπεδο ή απλά σε έναν πίνακα, αλλά πιστεύω πως θα κερδίσουν τον τίτλο είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο».

Τέλος, για το αν έχει σκεφτεί η ΟΥΕΦΑ κάποια κριτήρια με τα οποία θα διασφαλίζεται ο πρωταθλητής, αν κάποιο από τα πρωταθλήματα δεν παιχτεί μέχρι το τέλος, ανέφερε: «Όχι δεν το έχουμε σκεφτεί, απλά μιλάω υποθετικά. Προετοιμαζόμαστε για κάθε σενάριο, αλλά δεν έχουμε καταλήξει σε λεπτομέρειες προς το παρόν. Σε αυτό το σημείο είμαστε πεπεισμένοι πως θα ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις».

Μοιραστείτε το: