03/06/2020
Κόσμος | Κυριακή 5 Απριλίου 2020 - 23:08

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Θα νικήσουμε και αυτή η επιτυχία θα ανήκει σε όλους μας»

Το διάγγελμά της στον βρετανικό λαό για τον κορωνοϊό

Η πανδημία του κορωνοϊού έφερε και τηλεοπτικό διάγγελμα της βασίλισσας Ελισάβετ στον βρετανικό λαό το βράδυ της Κυριακής (5/4).

Θέλησε να ανυψώσει το ηθικό όλων η βασίλισσα, λέγοντας ότι η μάχη θα κερδηθεί, ενώ θυμήθηκε και μνήμες από εμπόλεμες περιόδους, για να διαβεβαιώσει όσους νιώθουν την οδυνηρή αίσθηση ότι αποχωρίστηκαν τους αγαπημένους τους ότι «θα συναντηθούμε ξανά».

«Θα πετύχουμε. Θα είμαστε και πάλι μαζί με τους φίλους μας. Θα είμαστε και πάλι μαζί με τις οικογένειές μας.

Ενώ έχουμε αντιμετωπίσει προκλήσεις πριν, αυτό είναι διαφορετικό. Αυτή τη φορά θα ενωθούμε με όλα τα έθνη σε ολόκληρο τον κόσμο σε μια κοινή προσπάθεια, χρησιμοποιώντας τις μεγάλες προόδους της επιστήμης και την ενστικτώδη συμπόνιά μας για να θεραπεύσουμε.

Θα νικήσουμε και αυτή η επιτυχία θα ανήκει σε όλους μας», είπε μεταξύ άλλων, ενώ ευχαρίστησε και όσους μένουν στο σπίτι, αλλά και όσους «μας φέρνουν πιο κοντά στην επιστροφή σε πιο κανονικούς χρόνους», αναφερόμενη βέβαια στο ιατρικό προσωπικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν μόλις το πέμπτο τηλεοπτικό της μήνυμα στα 68 χρόνια ηγεσίας της, πλην των καθιερωμένων για τα Χριστούγεννα.

Μοιραστείτε το: