28/05/2020
Ελλάδα | Σάββατο 4 Απριλίου 2020 - 23:09

Ευρωκλινική Αθηνών: Προσφέρει 10 ΜΕΘ και 20 κλίνες στο ΕΣΥ

Το νοσοκομείο με αυτόν τον τρόπο συμβάλει στην αποσυμφόρηση λόγω των έκτακτων αναγκών στον τομέα της Υγείας για ασθενείς εκτός κορωνοϊού * Διαθέσιμο και το τμήμα επειγόντων περιστατικών για όλα τα μη λοιμώδη νοσήματα

Ένα μεγάλο στοίχημα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην προσπάθεια αναχαίτισης του κορωνοϊού είναι να μπορέσει να αντέξει από την υπερφόρτωση των περιστατικών της πανδημίας.

Η Ευρωκλινική Αθηνών, που είναι ένα μια από τις πιο αξιόπιστες και σύγχρονες ιδιωτικές μονάδες υγείας στην Ελλάδα, γνωστοποίησε ότι θέλοντας να συμβάλει εμπράκτως σε αυτή τη κρίσιμη και δύσκολη συγκυρία για τη δημόσια υγεία, προσφέρει στο ΕΣΥ 10 κλίνες ΜΕΘ και ακόμα 20 για περιστατικά μη σχετιζόμενα μη σχετιζόμενα με τον Covid-19! Κι όχι μόνο, καθώς ταυτόχρονα διαθέτει και τη μονάδα έκτακτων περιστατικών, ώστε να συνδράμει στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

Μια αξιέπαινη κίνηση, που δείχνει ότι σε στιγμές κρίσεις και ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να προσφέρει λύσεις και να αποδειχθεί σύμμαχος βοηθώντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση του Ομίλου της Ευρωκλινικής αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ υποστηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας παραχωρώντας 30 κλίνες και το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της:

   10 κλίνες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)

   20 κλίνες νοσηλείας για περιστατικά μη σχετιζόμενα με Covid-19

   καθώς και το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της.

Η Ευρωκλινική στην προσπάθειά της να συμβάλει ουσιαστικά στην φροντίδα όλων των πολιτών που το έχουν ανάγκη και στην παρούσα δύσκολη χρονική συγκυρία στη χώρα προσφέρει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) τα ακόλουθα:

Δύο επιπλέον κλίνες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) πέρα των 8 που έχει ήδη διαθέσει, σύνολο 10.

Μία ολόκληρη πτέρυγα του νοσοκομείου πλήρως στελεχωμένη, δυναμικότητας 20 κλινών για περιστατικά μη σχετιζόμενα με το COVID-19, συμβάλλοντας έτσι στην αποδέσμευση κλινών από τα νοσοκομεία αναφοράς του ΕΣΥ για όσο διαρκεί η κρίση.

Τέλος διαθέτει το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για όλα τα μη λοιμώδη νοσήματα.

Οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν επείγοντα μη λοιμώδη νοσήματα, χειρουργικά, καρδιολογικά, ορθοπεδικά, νευρολογικά κ.α. μπορούν να προσέρχονται στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της κλινικής.

Ειδικά για τα νευρολογικά επείγοντα περιστατικά, όπως τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια που χρήζουν άμεσης και επείγουσας αντιμετώπισης, η Ευρωκλινική Αθηνών διαθέτει εξειδικευμένη Μονάδα Εγκεφαλικών, η οποία εφημερεύει όλο το 24ωρο.

Η Ευρωκλινική διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι ακολουθώντας τις επίσημες οδηγίες του ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας), έχει λάβει όλα τα μέτρα για την έγκαιρη πρόληψη και την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων της όσο και των ασθενών της και είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε ύποπτο περιστατικό βάσει του επίσημου ισχύοντος πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ».

Μοιραστείτε το: