28/05/2020
Ειδήσεις | Σάββατο 4 Απριλίου 2020 - 22:52

Τσέφεριν: «Υπάρχει ως ιδέα το Φάιναλ-8 ή το Φάιναλ-4»

Αυτό είπε για το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ

Στην επιβεβαίωση ότι θα πρέπει όλες οι διοργανώσεις να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 3 Αυγούστου προχώρησε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Παράλληλα, μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ είπε ότι υπάρχει ως ιδέα να γίνουν Φάιναλ-8 ή Φάιναλ-4 στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ.

«Πρέπει να έχουν τελειώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου τόσο το Τσάμπιονς Λιγκ όσο και το Γιουρόπα Λιγκ. Είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση αυτή που ζούμε, επομένως πρέπει να είμαστε ευέλικτοι στις ημερομηνίες και στις ώρες των αγώνων. Μπορεί να χρειαστεί να παίξουμε ίδιες ώρες και ημέρες με τα τοπικά πρωταθλήματα. Αν η κρίση περιοριστεί νωρίτερα, τότε μπορεί να ξεκινήσουμε συντομότερα.

Μπορεί να παίξουμε με το τωρινό σύστημα ή μπορεί να πάμε στη λογική ενός αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο. Προς το παρόν, υπάρχει μόνο ως ιδέα ένα Φάιναλ-8 ή ένα Φάιναλ-4. Η μοναδική λάθος απόφαση που θα περνάμε αυτό το διάστημα θα ήταν να συνεχίσουμε κανονικά, καθώς μ' αυτό τον τρόπο θα θέταμε σε κίνδυνο την υγεία των ποδοσφαιριστών, των φιλάθλων και των διαιτητών. Ωστόσο, αν βρεθούμε σε ασφαλείς συνθήκες, τότε δεν θα υπάρχει θέμα. Ο αθλητισμός μάς δίνει ενέργεια. Χρειαζόμαστε τον αθλητισμό. Το ποδόσφαιρο είναι μία σοβαρή βιομηχανία, παίζει ρόλο στις ζωές των ανθρώπων και οι ποδοσφαιριστές έχουν τον ρόλο των ιατρών και των νοσηλευτών», δήλωσε ο Α. Τσέφεριν.

Ενώ για το πότε θα επαναρχίσει η δράση, ανέφερε: «Έχουμε διαφορετικά πλάνα ανάλογα με το πότε θα ξαναρχίσει η σεζόν. Είτε τον Μάιο, είτε τον Ιούνιο, είτε τον Ιούλιο, είτε και ποτέ αν δεν καταστεί εφικτό. Υπάρχει μία ομάδα εργασίας μεταξύ της ΟΥΕΦΑ, των Λιγκών και των συλλόγων. Αν οι αρχές δεν μας το επιτρέψουν, δεν θα παίξουμε. Εξαρτάται από τις κυβερνήσεις κάθε χώρας. Σε κάθε περίπτωση, είναι προτιμότερο να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών».

Μοιραστείτε το: