28/05/2020
Ελλάδα | Σάββατο 4 Απριλίου 2020 - 22:18

Χαρίτσης: «Τα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αγγίζουν μόλις το 3,5% του ΑΕΠ»

Σκληρή κριτική για υγεία και οικονομία από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Έντονη επίθεση στην κυβέρνηση για ελλιπή μέτρα στην υγεία και την οικονομία έκανε το Σάββατο (4/4) ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Την ώρα που η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και η Ισπανία προβαίνουν σε γενναίες παρεμβάσεις άνω του 20% του ΑΕΠ, την ώρα που η Γερμανία, ενώ κλείνει τα μάτια για τις άλλες χώρες, στο εσωτερικό της δίνει άνω του 50% του ΑΕΠ, τα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αγγίζουν μόλις το 3,5% του ΑΕΠ.

Όμως, οι οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης ήρθαν για να μείνουν και δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με μέτρα-ασπιρίνες. Χρειάζονται άμεσες και εμπροσθοβαρείς παρεμβάσεις. Αυτό που δεν πρέπει να γίνει είναι να χαθούν κι άλλες θέσεις εργασίας και να δούμε λουκέτα στις επιχειρήσεις. Να ληφθούν ριζοσπαστικά μέτρα και να υπάρξει γενναία ένεση ρευστότητας στην αγορά, ώστε να σταθούν στα πόδια τους επιχειρήσεις και εργαζόμενοι», είπε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «καθυστερημένη και κατώτερη των περιστάσεων την πρόταση της κυβέρνησης για την ένταξη των πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας στο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, κάτι που εξαρχής είχαμε ζητήσει καθώς τα νοσοκομεία δεν μπορούν να αντέξουν αυτό το φορτίο.

Πρέπει να αξιοποιηθούν οι 125 Τοπικές Μονάδες Υγείας που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει δώσει πλήρη εικόνα ούτε για την πορεία των 2.000 προσλήψεων, που είναι ανεπαρκείς. Να ξεπαγώσει η διαδικασία για τις 4.000 μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών που είχαν προκηρυχθεί από το ΣΥΡΙΖΑ τους πρώτους μήνες του 2019 και ακόμη εκκρεμούν.

Το 2015-2019 έγιναν συνολικά 19,5 χιλιάδες προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού υγειονομικού προσωπικού και ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που κατάφερε να επαναφέρει τον κανόνα 1 προς 1 για τις προσλήψεις στην υγεία».

Μοιραστείτε το: