28/05/2020
ΑΕΚ | Σάββατο 4 Απριλίου 2020 - 17:16

Καρέρα: «Με τρεις εβδομάδες προπονήσεων ίσως μπορούμε να βρεθούμε σε καλή κατάσταση»

Αυτό είπε ο προπονητής της ΑΕΚ, τονίζοντας ότι δεν είναι μηχανές οι παίκτες

Να μπουν ξαφνικά οι παίκτες των ομάδων στο γήπεδο και να παίξουν ανεπηρέαστοι από τη μεγάλη διακοπή λόγω του κορωνοϊού δεν είναι καθόλου εύκολο.

Αυτό τόνισε το Σάββατο (4/4) ο Μάσιμο Καρέρα σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «Forzaroma.info», με τον τεχνικό της ΑΕΚ να αναφέρει ότι με τρεις εβδομάδες προπονήσεων ίσως να μπορούν να βρεθούν σε καλή κατάσταση οι ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

-Πώς είναι η κατάσταση στην Ελλάδα;

«Είμαστε καλά. Είμαστε κλειδωμένοι στο σπίτι και τα κρούσματα είναι λίγα εδώ, όχι όπως στην Ιταλία. Οι άνθρωποι φαίνεται να καταλαβαίνουν τη σημασία του να μην βγαίνουν έξω. Ελπίζουμε όλα να τελειώσουν σύντομα».

-Στο Βέλγιο το πρωτάθλημα απονεμήθηκε, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση και περιμένουν να παίξουν και πάλι. Ποιά είναι η άποψή σας;

«Αν στο Βέλγιο πήραν αυτή την απόφαση, θα είχαν τους δικούς τους καλούς λόγους. Θα είναι καλό να καταφέρουμε να ξεκινήσουμε πάλι, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατόν. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ. Όμως μια λύση μπορεί να βρεθεί, να παίξουμε πάλι και να δώσουμε ένα θετικό μήνυμα. Όμως πρωτίστως πρέπει να προστατευτεί η υγεία αυτών που εργάζονται στο χώρο αλλά και τον οπαδών. Θα ήταν όμορφο να μπορέσουμε να παίξουμε με γεμάτα στάδια και όχι κλειστά.

-Αν το ποδόσφαιρο επιστρέψει, οι ομάδες θα έχουν σταματήσει για περίπου δύο μήνες. Πώς ένας προπονητής μπορεί να φέρει την ομάδα του στην ιδανική κατάσταση;.

«Δεν είναι κάτι απλό γιατί είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Συνήθως ένας παίκτης σταματά το ανώτερο για 30 μέρες, όχι δύο μήνες. Στο σπίτι μπορούν να γίνουν κάποια πράγματα για ενδυνάμωση αλλά δεν είναι εύκολο να ξεκινήσεις μετά άμεσα. Μετά τις διακοπές έχεις συνήθως 30-40 μέρες για να προετοιμαστείς για τη σεζόν. Δίνεις φιλικά παιχνίδια και κάνεις μια ιδιαίτερη δουλειά. Πρέπει να το κατανοήσουν όλοι αυτό, τον μεγάλο χρόνο αποχής. Δεν μπορούν να πουν σήμερα ότι σε δέκα μέρες ξεκινάμε. Είναι αδιανόητο για έναν άνθρωπο να μπει στον αγωνιστικό χώρο έτσι, με λιγότερο από δέκα μέρες προετοιμασία. Δεν είμαστε μηχανές απλά να γυρίσουμε το κλειδί. Θα υπάρχει μεγάλο ρίσκο ατυχημάτων και τραυματισμών».

-Πόσο πιστεύετε θα χρειαστεί όταν ξεκινήσετε και πάλι τις προπονήσεις;

«Με τρεις εβδομάδες προπονήσεων ίσως μπορούμε να βρεθούμε σε καλή κατάσταση. Είναι σίγουρα πολύ δύσκολο όταν δεν έχεις επίσημα παιχνίδια. Σίγουρα μπορείς να δώσεις όσα φιλικά θέλεις, αλλά δεν είναι εύκολο να διατηρήσεις ψηλά την πίεση και το κίνητρο όταν ξέρεις ότι δεν θα παίξεις επίσημα ματς για έναν μήνα ακόμα».

-Στην αρχή όμως θα είναι δύσκολο να δώσεις ακόμα και φιλικά. Τι μπορεί να κάνει ένας προπονητής;

«Αν έχεις μεγάλο ρόστερ, μπορείς να παίξεις οικογενειακά φιλικά. Τώρα βέβαια είναι δύσκολο ακόμα και να το σκεφτείς καθώς δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί. Θα ήταν ωραίο να παίξουμε και πάλι, αλλά προέχει να κερδίσουμε αυτή τη σημαντική μάχη με τον ιό. Πρέπει να μείνουμε σπίτι και να κάνουμε όλοι θυσίες, ώστε να τον εξαφανίσουμε το συντομότερο δυνατό».

-Προπονητές όπως εσείς έχετε δουλέψει σε πρωταθλήματα με μεγάλη χειμερινή διακοπή. Έχετε θεωρείτε πλεονέκτημα για όταν επιστρέψουμε;

«Δεν είναι πλεονέκτημα γιατί η διακοπή ήταν 20 μέρες και όταν δεν παίζαμε στο πρωτάθλημα κάναμε προπονήσεις και προετοιμασίας. Στη Ρωσία και την Ουκρανία η χειμερινή διακοπή είναι όπως η καλοκαιρινή προετοιμασία στην Ιταλία. Οι παίκτες ποτέ δεν μένουν άπρακτοι. Το ζήτημα εδώ είναι ότι όλοι όσοι επιστρέψουν ξεκινούν από το μηδέν. Όταν μένεις εκτός για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπάρχει κανένα πλεονέκτημα ακόμα και γι' αυτόν που έχει δουλέψει σε πρωταθλήματα με μεγάλη διακοπή».

Μοιραστείτε το: