28/05/2020
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 - 19:05

Δωρεάν στο διαδίκτυο παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου που διακόπηκαν λόγω κορωνοϊού

Μένουμε σπίτι και βλέπουμε θέατρο

Ο κορωνοϊός μας έχει αναγκάσει να μείνουμε σπίτι μας και πολλοί αναζητούν τρόπο να περάσουν την ώρα τους.

Ευτυχώς, όλο και περισσότεροι φορείς πολιτισμού βοηθούν σε αυτό.

Με πρωτοβουλία των Υπουργών Πολιτισμού και Αθλητισμού και Επικρατείας, Λίνας Μενδώνη και Κυριάκου Πιερρακάκη αντιστοίχως, και με την τεχνική υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθίσταται δυνατή η προβολή των παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου οι οποίες διακόπηκαν βιαίως λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID -19.

Οι προβολές θα είναι δωρεάν διαθέσιμες για το κοινό, από τις σελίδες του Εθνικού Θεάτρου, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το πρόγραμμα ξεκινά την Παρασκευή (3/4) και είναι το εξής:

- Μακμπέθ: κάθε Παρασκευή, 21.00

- Hotel Eternite: κάθε Κυριακή, 21.00

- Χίλιες και μία Ιστορίες (παιδικό θέατρο): κάθε Σάββατο, 17.00 και Κυριακή, 12.00

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ψηφιακές προβολές ακολουθούν τους πραγματικούς χρόνους των παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου.

Επίσης, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέλαβε τη δημιουργία πλατφόρμας διαδικτυακής προβολής του πολιτιστικού υλικού το οποίο έχει παραχθεί και παράγεται από τους εποπτευομένους φορέων του ΥΠΠΟΑ, τις εφορείες αρχαιοτήτων και τα μουσεία του. Παράλληλα, η πλατφόρμα θα ενημερώνει για την παρουσίαση πολιτιστικών δρώμενων διεθνώς.

Η λειτουργία της πλατφόρμας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία θα είναι έτοιμη πολύ σύντομα, αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα της σύγχρονης πολιτιστικής ενημέρωσης, τη δημιουργία της οποίας επέβαλε το «Μένουμε σπίτι».

Μοιραστείτε το: