24/09/2020
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ | Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 - 17:10

Δεν σταματά έστω και εξ αποστάσεως η δουλειά στην Παναχαϊκή

Οι κατευθυντήριες γραμμές του Οφρυδόπουλου και το μήνυμά του εν μέσω πανδημίας

Μακριά από το γήπεδο κρατά και τους παίκτες της Παναχαϊκής ο κορωνοϊός, αλλά η δουλειά δεν σταματά.

Οι παίκτες ακολουθούν τα προγράμματα που τους έχει δώσει το προπονητικό τιμ στα οποία, εκτός από τα προγράμματα αντοχής και δύναμης, έχει προστεθεί και ακόμα μία πρωτοποριακή κατεύθυνση που αφορά την προπόνηση τους. 

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος έστειλε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου του δικό του μήνυμα, σημειώνοντας: «Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους συμπολίτες μας αλλά και σε όλον τον κόσμο να είναι πάντα καλά, να προσέχει, να είμαστε υπεύθυνοι και θα ξεπεράσουμε και αυτόν τον σκόπελο».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις κατευθυντήριες γραμμές που έχει δώσει στους ποδοσφαιριστές αναφορικά με την προπόνησή τους: «Προσθέσαμε Imitation exercises, δηλαδή μιμητικές κινήσεις στην καθημερινότητα μας. Δημιουργούμε μια εικονική πραγματικότητα στο σπίτι μας. Έχουμε προτείνει στους παίκτες μας να προστεθεί στο μενού μας η εφαρμογή και μίμηση  ποδοσφαιρικών ρεαλιστικών, ενεργητικών κινήσεων που συνήθως χρησιμοποιεί ο κάθε παίκτης στη θέση του ή που απαιτεί η θέση του χωρίς μπάλα αλλά να εκτελούνται σαν να είχαμε μια μπάλα. Στο δωμάτιό του ή σε κάποιο χώρο του σπιτιού του. Επειδή οι τεχνικοτακτικές ενέργειες μένουν σε αδράνεια αυτήν την περίοδο θέλουμε με απλή μορφή να ενεργοποιηθούν μέσω αυτής της σκέψης μας και της μεθόδου. Μας ενδιαφέρει δηλαδή η κινησιολογία μιας ποδοσφαιρικής αγωνιστικής ενέργειας έστω και χωρίς μπάλα. Με τον τρόπο αυτό υπενθυμίζουμε, επαναφέρουμε, διατηρούμε, αυτοματοποιούμε και αποθηκεύουμε κλασικές ολοκληρωμένες κινήσεις ενός αγώνα στο νευρικό και στο μυϊκό σύστημα των παικτών. Την παρουσιάσαμε στους παίκτες μας ως πρόταση. Είναι μια λύση γι' αυτή τη δύσκολη περίοδο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους. Μπορεί ο κάθε παίκτης να επιλέξει βασικές αμυντικές ή επιθετικές κινήσεις και να τις προπονήσει σε σετ και επαναλήψεις. π.χ. 6-8- τεχνικές  × 10 rep  × 4 sets ×  6""- 10". Χρειάζεται να βάλουμε τη φαντασία μας, αλλά το ποδόσφαιρο δεν περιέχει φαντασία; Έχουν δοθεί παραδείγματα ασκήσεων ξεχωριστά για τους αμυντικούς, για τους μέσους, τους επιθετικούς και τους τερματοφύλακες».

Μοιραστείτε το: