03/06/2020
Κόσμος | Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 - 14:43

Γάλλος γιατρός ισχυρίζεται ότι το Λυών – Γιουβέντους επιτάχυνε την εξάπλωση του κορωνοϊού στην πόλη

«Ένοχη» για το Παρίσι και η αναμέτρηση Παρί Σεν Ζερμέν – Μπορούσια Ντόρτμουντ

Τη δική τους συνεισφορά στην εξάπλωση του κορωνοϊού στη Γαλλία φαίνεται ότι είχαν και ποδοσφαιρικοί αγώνες για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Συγκεκριμένα, Γάλλος γιατρός υποστηρίζει ότι ότι ο αγώνας Λυών – Γιουβέντους για τους «16» της διοργάνωσης στις 26 Φεβρουαρίου έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την εξάπλωση του ιού στην πόλη.

Όπως σημειώνει ο Μαρσέλ Γκαριγκού-Γκρανσάμπ, σε μια έρευνα που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ιατρικής ομοσπονδίας της Γαλλίας, αν και στο Τορίνο τότε δεν υπήρχαν πολλά κρούσματα, στη γαλλική πόλη ταξίδεψαν φίλοι των «μπιανκονέρι» από πολλά μέρη της Ιταλίας.

Μάλιστα, παρουσιάζει διάγραμμα, που δείχνει μεγάλη έξαρση κρουσμάτων δύο εβδομάδες μετά τον αγώνα, διάστημα που θεωρείται ως ο μέσος χρόνος επώασης της νόσου.

Για τον λόγο αυτό, χαρακτηρίζει τον συγκεκριμένο αγώνα «αγώνα μηδέν», σημειώνοντας ότι «το ποδόσφαιρο λειτούργησε ως επιταχυντής της επιδημίας», κάτι που θεωρείται ότι συνέβη και με το Αταλάντα – Βαλένθια για τον θεσμό.

Κάτι ανάλογο υποστηρίζει η «Parisien» και για το Παρί Σεν Ζερμέν – Μπορούσια Ντόρτμουντ. Αν και ο αγώνας διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών στις 11 Μαρτίου, περίπου 5.000 οπαδοί των πρωταθλητών Γαλλίας είχαν συγκεντρωθεί έξω από το «Παρκ ντε Πρενς», αν και είχε επιβληθεί απαγόρευση συγκέντρωσης άνω των 1.000 ατόμων.

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, ο αριθμός κρουσμάτων στο Παρίσι «εκτοξεύθηκε» από τα 492 στα 7.660...

Μοιραστείτε το: