30/09/2020
Ελλάδα | Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 - 10:41

Πέτσας: «Θα δούμε αν χρειαστεί να κλείσουμε τα διόδια»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα»

Ανοιχτό να παρθούν και πιο αυστηρά μέτρα στον περιορισμό των μετακινήσεων το άφησε ο Στέλιος Πέτσας.

«Εξετάζουμε και περιορισμό στις μετακινήσεις μέσα στα επόμενα δυο με τρία 24ωρα, αν είναι να γίνει θα γίνει τώρα», είπε την Παρασκευή (3/4) στον ΣΚΑΪ, καυτηριάζοντας τη στάση κάποιων πολιτών που κάνουν κατάχρηση.

«Τα μέτρα που θα πάρουμε θα πρέπει να είναι αυστηροποίηση για όσους δεν είναι συνεπείς, ώστε να μην υπάρχει κατάχρηση του συστήματος, κάποιοι κάνουν άσκηση τρεις και τέσσερις φόρες την ημέρα κάποιοι πάνε σούπερ μάρκετ τρεις φόρες την ημέρα, που δεν πήγαιναν ούτε πριν τη κρίση… Οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όσον αφορά το Πάσχα και τον φόβο για μετακινήσεις στα χωριά, τόνισε ότι «θα δούμε αν χρειαστεί να κλείσουμε τα διόδια… στη φάση που είμαστε επαναλαμβάνουμε την κύρια απαγόρευση».

Μάλιστα, σχολιάζοντας καταγγελίες για αλλαγή τόπου κατοικίας προκειμένου κάποιοι να κάνουν Πάσχα στο χωριό, ξεκαθάρισε ότι «από τη στιγμή που αποφασίστηκε ο περιορισμός δεν προβλέπεται μετακίνηση από το αστικό κέντρο στο χωριό. Ήταν άπαξ η μετακίνηση… Αν ήμουν στο χωριό και η διαμονή μου ήταν στη Αθήνα, είχα το δικαίωμα να φύγω άπαξ για Αθήνα δεν είναι δυνατό να φεύγω κάθε Σαββατοκύριακο στο χωριό».

Μοιραστείτε το: