28/05/2020
Άλλα αθλήματα | Πέμπτη 2 Απριλίου 2020 - 23:52

ΕΟΕ: «Ίσως η πρώτη φορά που ο ελληνικός αθλητισμός στηρίζεται εν ώρα κρίσης...»

Εύσημα σε Αυγενάκη για την επιτυχή προσπάθειά του να ενταχθεί ο αθλητισμός στα μέτρα στήριξης

Ικανοποίηση επικρατεί στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για τη δική της υπαγωγή αλλά και γενικότερα των αθλητών, των σωματείων και των αθλητικών ενώσεων στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης προς όσους επλήγησαν από τον κορωνοϊό.

Τα εύσημα απονεμήθηκαν με σχετική ανακοίνωση την Πέμπτη (2/4) στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ τονίζεται ότι είναι ίσως η πρώτη φορά που σε καιρό κρίσης στηρίζεται ο ελληνικός αθλητισμός.

Αναλυτικά: «Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θέλει να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες της προς την Ελληνική Κυβέρνηση, που τις δύσκολες αυτές ώρες, ενέταξε αθλητές, σωματεία, αθλητικές ενώσεις αλλά και την ίδια την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στα μέτρα στήριξης όσων επλήγησαν από τη διακοπή των δραστηριοτήτων τους λόγω του κορωνοϊού.

Το αίτημα των αθλητικών φορέων έγινε αμέσως αποδεκτό από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος ενημέρωσε τους αρμόδιους Υπουργούς και πέτυχε την αποδοχή του δίκαιου αιτήματος. Είναι ίσως η πρώτη φορά που ο ελληνικός αθλητισμός στηρίζεται εν ώρα κρίσης, γεγονός που πρέπει να επισημανθεί, καθώς πρόκειται για δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση της αθλητικής οικογένειας σε σχέση με την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας που ορθά απολαμβάνει τη μέριμνα και τη στήριξη της Πολιτείας στον αγώνα ενάντια στη φονική πανδημία.

Ευχή όλων μας είναι να ξεπεραστεί γρήγορα και με τις μικρότερες αρνητικές συνέπειες η κρίση λόγω του κορωνοϊού ώστε ο αθλητισμός να επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς. Μέχρι τότε… μένουμε σπίτι!».

Μοιραστείτε το: