05/06/2020
Ελλάδα | Πέμπτη 2 Απριλίου 2020 - 23:38

Ένταση με Δένδια και Τσαβούσογλου

Στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ

Aνέβηκαν οι τόνοι την Πέμπτη (2/4) στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ ανάμεσα στον Νίκο Δένδια και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η Σύνοδος διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επιτέθηκε στη χώρα μας με κατηγορίες ανυπόστατες, για να πάρει το λόγο ο Ν. Δένδιας και να αναφέρει ότι η Ελλάδα δέχθηκε μια χωρίς προηγούμενο ενορχηστρωμένη επίθεση στα σύνορά της, με παράλληλη εκστρατεία παραπληροφόρησης.

Ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Τουρκία προχώρησε σε μεθοδεύσεις που καταστρατηγούν με τον πλέον προφανή τρόπο τις αξίες της Συμμαχίας, προσθέτοντας πως όλοι οι σύμμαχοι δικαιούνται να ζητούν την αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ, αλλά με την προϋπόθεση ότι οι ίδιοι θα τιμούν τις δεσμεύσεις τους.

Σε εκείνο το σημείο ο Μ. Τσαβούσογλου σηκώθηκε από τη θέση του και δεν περίμενε το κλείσιμο της συζήτησης από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιένς Στόλτενμπεργκ, ενώ ζήτησε να δευτερολογήσει ως τελευταίος ομιλητής, ωστόσο η Γραμματεία του ΝΑΤΟ του ξεκαθάρισε ότι δεν προβλέπεται από τη διαδικασία.

Μοιραστείτε το: