05/06/2020
Ελλάδα | Πέμπτη 2 Απριλίου 2020 - 21:52

Το 82% κρίνει θετικά τις ενέργειες της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό

Σε ποσοστό 89% θεωρείται έγκυρη και επαρκής η ενημέρωση Τσιόδρα * Στο 23% η διαφορά Ν.Δ. με ΣΥΡΙΖΑ * Τα στοιχεία δύο νέων δημοσκοπήσεων

Iκανοποιημένοι σε μεγάλο βαθμό είναι οι Έλληνες πολίτες από τις αποφάσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα τουλάχιστον με δύο δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το βράδυ της Πέμπτης (2/4).

Το ίδιο θετική είναι και η εικόνα που υπάρχει για τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, με την έρευνα της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ να δείχνει ότι το 82% των πολιτών αξιολογεί θετικά τις αποφάσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης και το 14% σίγουρα/μάλλον αρνητικά.

Παράλληλα, το 78% των πολιτών δηλώνει ότι ανησυχεί πολύ ή αρκετά έναντι 7% που δηλώνει λίγο ή καθόλου. Περισσότερο ανησυχούν οι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας (84% σε ηλικίες άνω των 60 ετών), αλλά και στους νεότερους το ποσοστό αγγίζει το 70%.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία ξεφεύγει κατά 23 ολόκληρες μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ (45% έναντι 22%), ενώ ακολουθούν το ΚΙΝ.ΑΛ. με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ 25 με 2,5%. Άλλο Κόμμα επιλέγει το 4%, ενώ στο 8% είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων και όσων δεν απάντησαν.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται με 53% ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα (20% απάντησε κανένας εκ των δύο και 5% Δεν Γνωρίζω/Δεν Απαντώ).

Σε ό,τι αφορά τη δημοσκόπηση της Αlco για λογαριασμό του Οpen, oι πολίτες σε ποσοστό 86% αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Σχεδόν 7 στους 10 βαθμολογούν με «λίαν καλώς» την αντίδραση του κράτους και οι 9 στους 10 ανησυχούν για την εξάπλωση του κορωνοϊού, ενώ το 89% των πολιτών θεωρεί έγκυρη και επαρκή την ενημέρωσή του για την εξέλιξη της πανδημίας από τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Τελος, το 44% πιστεύει ότι είναι καλύτερη η εικόνα του ΕΣΥ σε σχέση με αυτή που είχε πριν, ενώ μόλις το 8% των ερωτηθέντων απαντά ότι η εικόνα του ΕΣΥ είναι σήμερα χειρότερη.

Μοιραστείτε το: