31/05/2020
Ελλάδα | Πέμπτη 2 Απριλίου 2020 - 11:35

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνουν κλειστά τα σχολεία και μετά το Πάσχα

Η Κεραμέως εξήγησε ότι προσπαθούν να αποφύγουν το σενάριο του Σεπτεμβρίου για τις Πανελλήνιες

Κλειστά για παραπάνω διάστημα είναι πιθανό να μείνουν τα σχολεία ελέω κορωνοϊού. Η Νίκη Κεραμέως παραδέχθηκε την Πέμπτη (2/4) στον ΣΚΑΪ ότι τα σχολεία μπορεί να μην ανοίξουν ούτε μετά το Πάσχα.

Η απόφαση θα παρθεί έπειτα από τις συστάσεις των ειδικών.

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι η παράταση στην αναστολή λειτουργίας είναι πάνω στο τραπέζι», τόνισε η υπουργός Παιδείας.

Όπως επεσήμανε, η Πολιτεία «έχει λάβει πολύ σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και απαιτείται να μην υπάρξει καμία χαλάρωση, καθώς τώρα είναι η κρίσιμη περίοδος προκειμένου να πετύχουμε τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των μέτρων».

Η υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι δεν θα χαθεί ούτε η σχολική, ούτε η ακαδημαϊκή χρονιά.

Όσον αφορά τις Πανελλήνιες, εξήγησε ότι στόχος είναι να γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στην καθιερωμένη τους ημερομηνία, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Για το αν θα υπάρξει παράταση του σχολικού έτους και πιθανή μείωση της ύλης, επεσήμανε ότι θα αποφασιστεί «όταν ξέρουμε πόσες διδακτικές ώρες έχουν χαθεί».

Και κατέληξε: «Κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αποφύγουμε το σενάριο του Σεπτεμβρίου για πάρα πολλούς λόγους. Ο μόνος λόγος για κάτι τέτοιο θα ήταν αν οι ειδικοί έλεγαν ότι δεν επιτρέπουν συγχρωτισμούς σε μια αίθουσα. Δεν έχουμε τέτοια δεδομένα».

Μοιραστείτε το: