28/05/2020
Ειδήσεις | Τετάρτη 1 Απριλίου 2020 - 18:48

OYEΦΑ: Κανένα ματς εθνικών ομάδων μέχρι το τέλος Ιουνίου

Οι αποφάσεις της τηλεδιάσκεψης με τις 55 χώρες-μέλη * Αναβολές μέχρι νεοτέρας για Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ

Ο κορωνοϊός βρίσκεται σε πλήρη έξαρση και η ΟΥΕΦΑ, μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε την Τετάρτη (1/4) με τις 55 χώρες-μέλη της, αποφάσισε να αναβληθούν μέχρι νεότερης ειδοποίησης όλοι οι εθνικοί και συλλογικοί αγώνες που επρόκειτο να διεξαχθούν έως το τέλος του Ιουνίου (δεν συμπεριλαμβάνονται τα πρωταθλήματα των χωρών).

Επιβεβαιώνεται, λοιπόν, η πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για δράση το... κατακαλόκαιρο, εφόσον φυσικά το επιτρέψουν οι συνθήκες, ενώ ανακοινώθηκαν και ελαστικά μέτρα σχετικά με τη διαδικασία αδειοδότησης και Financial Fair Play των συλλόγων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Σε επίπεδο διοργανώσεων

- Όλα τα παιχνίδια εθνικών ομάδων, τόσο για τους άνδρες, όσο και για τις γυναίκες, που ήταν προγραμματισμένα να διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2020, αναβάλλονται μέχρι νεότερης ειδοποίησης. Αυτό συμπεριλαμβάνει και τις αναμετρήσεις των πλέι-οφ για το Euro 2020 και τους αγώνες για την προκριματική φάση για το Euro 2021 γυναικών.

- Όλα τα υπόλοιπα επίσημα παιχνίδια της ΟΥΕΦΑ, συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών φιλικών, αναβάλλονται επίσης μέχρι νεότερης ειδοποίησης.

Διοργανώσεις μικρών Εθνικών ομάδων

(i) Αναβάλλεται το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U-17 που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον Μάιο του 2020.

(ii) Αναβάλλεται η τελική φάση από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U-19 γυναικών που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί τον Ιούλιο του 2020.

(iii) Αναβάλλεται μέχρι νεότερης ειδοποίησης η τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U-17 γυναικών που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί τον Μάιο του 2020.

(iv) Αναβάλλεται μέχρι νεότερης ειδοποίησης η τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U-19 που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί για τον Ιούλιο του 2020 (και η οποία θα λειτουργούσε ως προκριματική διοργάνωση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U-20 της FIFA)

- Αναβάλλονται μέχρι νεότερης ειδοποίησης οι τελικοί για το Champions League στο Futsal, που ήταν προγραμματισμένοι για τον Απρίλιο του 2020.

- Όλες οι προθεσμίες που αφορούσαν τις συλλογικές διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ για την σεζόν 2020-21 αναβάλλονται μέχρι νεότερης ενημέρωσης, ιδίως σε ό,τι αφορά τη διαδικασία αποδοχής και εγγραφής παικτών. Η ΟΥΕΦΑ θα ορίσει νέες προθεσμίες εν ευθέτω χρόνω.

Σε ό,τι αφορά την διαδικασία αδειοδότησης συλλόγων και στο Financial Fair Play, η Εκτελεστική Επιτροπή επανέλαβε την πλήρη δέσμευσή της σε ό,τι αφορά την διαδικασία αδειοδότησης συλλόγων και αυτή του Financial Fair Play και συμφώνησε ότι οι παρούσες ιδιάζουσες συνθήκες απαιτούν μερικές σημαντικές παρεμβάσεις για να διευκολύνουν το έργο των ομοσπονδιών-μελών και των συλλόγων.

Υποστηρίζει την πρόταση να δοθεί περισσότερος χρόνος στις ομοσπονδίες να ολοκληρώσουν την διαδικασία αδειοδότησης των συλλόγων, μέχρι να επαναπροσδιοριστεί η διαδικασία αποδοχής τους για τις συλλογικές διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ της επόμενης σεζόν.

Ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης αβεβαιότητας που προκαλείται από τα τρέχοντα έκτακτα γεγονότα, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε επίσης να αναστείλει τις διατάξεις αδειοδότησης των συλλόγων που σχετίζονται με την προετοιμασία και την αξιολόγηση των μελλοντικών χρηματοοικονομικών πληροφοριών τους. Αυτή η απόφαση ισχύει αποκλειστικά για την συμμετοχή στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ την σεζόν 2020-21.

Μοιραστείτε το: