28/05/2020
Ελλάδα | Τετάρτη 1 Απριλίου 2020 - 18:25

Μίλησε με τους δημάρχους Καστοριάς και Ξάνθης η Σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την αλληλεγγύη της, καθώς αμφότερες οι περιοχές έχουν πληγεί αρκετά από τον κορωνοϊό

Tηλεφωνική επικοινωνία με τους δημάρχους Καστοριάς και Ξάνθης είχε την Τετάρτη (1/4) η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καθώς είναι δύο περιοχές που έχουν πληγεί αρκετά από τον κορωνοϊό.

Ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης ανέφερε στην Κ. Σακελλαροπούλου ότι, παρά τον σχετικά υψηλό αριθμό κρουσμάτων, οι κάτοικοι παραμένουν ψύχραιμοι και εφαρμόζουν τις οδηγίες των αρχών. Είπε ακόμη, όπως και ο διοικητής του νοσοκομείου Γρηγόρης Χάτσιος, ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα μέτρα που λαμβάνονται για να μην υπάρξει εξάπλωση της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, αλλά και στο Δήμο Μύκης, που βρίσκεται σε καραντίνα. Ανέφερε επίσης τις προληπτικές ενέργειες που γίνονται, όπως τη μετατροπή του κλειστού γυμναστηρίου «Φίλιππος Αμοιρίδης» σε βοηθητική υγειονομική μονάδα, για την αντιμετώπιση πιθανής έξαρσης του κορωνοϊού.

Σε αμφότερους η πρώτη πολίτης της χώρας εξέφρασε την αλληλεγγύη της και ζήτησε από τους δημάρχους να μεταφέρουν τη συμπαράστασή της τόσο στους κατοίκους των περιοχών όσο και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Δήλωσε επίσης ότι μόλις ξεπεραστεί η πανδημία, η Ξάνθη και η Καστοριά θα είναι οι πρώτες περιοχές που θα επισκεφθεί.

Μοιραστείτε το: