25/05/2020
Ειδήσεις | Τετάρτη 1 Απριλίου 2020 - 09:38

Tαμείο έκτακτης ανάγκης 2,5 δισ. ευρώ από τη ΦΙΦΑ στο ποδόσφαιρο

Τη δική της αντίδραση στην ύφεση από την οικονομική κρίση του κορωνοϊού ετοιμάζει η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου

Να κρατήσει το ποδόσφαιρο με όσο το δυνατόν λιγότερες οικονομικές απώλειες θέλει η ΦΙΦΑ εξαιτίας της κρίσης, που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times», η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου φέρεται να είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μια γενναία ενίσχυση προς το άθλημα. Συγκεκριμένα στη ΦΙΦΑ ετοιμάζουν να διαθέσουν περίπου 2,5 δισ. ευρώ από το αποθεματικό τους δημιουργώντας ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το θέμα ήρθε στο προσκήνιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων (ECA), που μέσω επιστολής, η οποία εκπροσωπεί πάνω από 200 ομάδες και παράλληλα φέρει την υπογραφή του προέδρου της, Αντρέα Ανιέλι, εξηγεί ακριβώς την κατάσταση.

«Είμαστε όλα τα στελέχη του ποδοσφαίρου υπεύθυνα για την ευημερία και τη βιωσιμότητα των συλλόγων που διαχειριζόμαστε, οι οποίες αντιμετωπίζουν μια πραγματική υπαρξιακή απειλή. Καθώς το ποδόσφαιρο είναι τώρα σε αδιέξοδο, έτσι και οι ροές εσόδων από τις οποίες εξαρτώνται οι πληρωμές των παικτών, του προσωπικού και άλλων λειτουργικών εξόδων.

Κανείς δεν είναι άνοσος και ο χρόνος είναι ουσιαστικός. Η κάλυψη των ανησυχιών μας θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε ποτέ το παιχνίδι και η βιομηχανία μας», αναφέρει ο Ανιέλι.

Η έγκριση του εν λόγω σχεδίου χρειάζεται την έγκριση του Συμβούλιο της ΦΙΦΑ, το οποίο αποτελείται από 36 μέλη από τις 6 συνομοσπονδίες.

Μοιραστείτε το: