04/06/2020
Ελλάδα | Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 - 19:50

Επιχορήγηση με 5 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Αττικής για τη σίτιση 30.000 ανθρώπων

Θα δοθούν στην Αυτοδιοίκηση 1,7 εκατομμύρια μάσκες και 4 εκατομμύρια γάντια * Tηλεδιάσκεψη Θεοδωρικάκου με Πατούλη και δημάρχους

Στην επιχορήγηση της Περιφέρειας Αττικής με 5 εκατομμύρια ευρώ για να διασφαλισθεί η σίτιση 30.000 συνανθρώπων μας εν μέσω της έξαρσης του κορωνοϊού προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών.

Παράλληλα, μέσω της ΚΕΔΕ θα προωθηθούν στην Αυτοδιοίκηση 1,7 εκατομμύρια μάσκες και 4 εκατομμύρια γάντια, όπως έκανε γνωστό την Τρίτη (31/3) ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σε τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τους δημάρχους Αττικής.

Για το πρόγραμμα σίτισης θα υπάρξει συνεργασία με την Εκκλησία και η εφαρμογή του θα ξεκινήσει άμεσα με την αξιοποίηση δομών, όπως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

«Η πρωτοφανής κατάσταση που βιώνουμε δημιουργεί πολύ αυξημένες ευθύνες και στην Περιφέρεια και στους Δήμους. Ο κοινός μας στόχος είναι να διασφαλίσουμε πόλεις και γειτονιές καθαρές και ανθρώπινες και να προσφέρουμε ό,τι χρειάζεται ιδιαίτερα στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών θα είναι δίπλα στην Αυτοδιοίκηση και θα την στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις, για να κρατηθεί όρθια η ελληνική κοινωνία τόσο μέσα σε αυτήν την πρωτοφανή κρίση όσο και την επόμενη ημέρα. Αυτή είναι μια μεγάλη πρόκληση για την Αυτοδιοίκηση για να αποδειχθεί ότι πράγματι είναι ένας ισχυρός πυλώνας αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής σε πολύ δύσκολες συνθήκες», είπε ο Τ. Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός, όπως αναφέρεται σε ενημέρωση του υπουργείου, «απαντώντας σε ερωτήσεις δημάρχων αναφέρθηκε στη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στη νέα ΠΝΠ, μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να πάρουν χρήματα από μη ανταποδοτικά έσοδα, επί παραδείγματι από τους ΚΑΠ, και με τα χρήματα αυτά να πληρώσουν υπηρεσίες που καλύπτονται μέχρι σήμερα από τα ανταποδοτικά τέλη. Αν το ποσό πληρωμής υπηρεσιών που καλύπτοντο από είσπραξη ανταποδοτικών τελών, δεν καλύπτεται, το υπολειπόμενο ποσό θα δοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών ως προκαταβολή.

Το υπολειπόμενο αυτό ποσό, η νέα ΠΝΠ, δίνει τη δυνατότητα να εξοφληθεί από τους δήμους που, ουσιαστικά θα το δανειστούν από το υπουργείο Εσωτερικών, σε 18 δόσεις. Η ρύθμιση αυτή διευκολύνει τους δήμους να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που δημιουργούνται από τη μη είσπραξη των ανταποδοτικών τελών».

Μοιραστείτε το: