05/06/2020
Ελλάδα | Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 - 18:44

Σε καραντίνα η Μεσοποταμία έως τις 14 Απριλίου (video)

Τι ισχύει για την εν λόγω δημοτική ενότητα της Καστοριάς * Περιοριστικά μέτρα για τους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης * Δείτε τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας

Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσοποταμία της Καστοριάς οδήγησαν την κυβέρνηση στο να αποφασίσει την έναρξη καραντίνας στην εν λόγω δημοτική ενότητα, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (31/3) ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημέρωσε ότι η καραντίνα ξεκινά στις 20.00 της Τρίτης και θα διαρκέσει έως τις 14 Απριλίου, συνεπώς απαγορεύεται η είσοδος και έξοδος, παρά μόνο για τροφοδοσία σε όλα τα χωριά της ενότητας αυτής.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν περιοριστικά μέτρα στους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης, με την κυκλοφορία να απαγορεύεται από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί. Επίσης, αναστέλλονται οι εξαιρέσεις στην κίνηση στις εξής περιπτώσεις:

Κίνηση παροχής βοήθειας ανάγκης (Β4). Αυτή θα γίνεται από το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, από τους οικείους δήμους.

Μετάβαση σε τελετή (Β5). Μοναδική εξαίρεση η περίπτωση κηδείας, στην οποία θα παραβρίσκεται μόνο το στενό συγγενικό περιβάλλον του νεκρού.

Σωματική άσκηση - κίνηση για τις ανάγκες κατοικιδίου (Β6). Μοναδική εξαίρεση η κίνηση κατοικιδίου που θα επιτρέπεται για 15 λεπτά πέριξ της οικίας του κατόχου.

Επίσης στα σούπερ μάρκετ καθίσταται υποχρεωτική η αναλογία 1 πελάτης ανά 20 τ.μ. χώρου.

«Εκπέμπουμε SOS να μείνουν σπίτι τους οι κάτοικοι αυτών των περιοχών, ο κίνδυνος διασποράς είναι μεγάλος. Θα είναι αυστηρός ο έλεγχος των μέτρων, όσο πιο πιστά τα ακολουθήσουμε τόσο πιο γρήγορα θα αρθούν», είπε ο Ν. Χαρδαλιάς, που χαρακτήρισε απαράδεκτη την εικόνα, που είχαν οι τράπεζες την τελευταία ημέρα του Μάρτη.

Τέλος, ενημέρωσε ότι ανεστάλη προληπτικά η λειτουργία δύο λαϊκών αγορών στον δήμο Ιλίου.

- ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ με τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας

Μοιραστείτε το: