04/06/2020
Ειδήσεις | Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 - 14:57

Θέλει να ξέρει τον Ιούλιο ποιες ομάδες θα παίξουν στις διοργανώσεις της η ΟΥΕΦΑ

Ο Ούβα ξεκαθάρισε ότι είναι θέμα της κάθε χώρας να ξεκαθαρίσει ποιος θα αναδειχθεί πρωταθλητής και ποιοι θα πάρουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Ο κορωνοϊός έχει φέρει τα πάνω κάτω και στον αθλητισμό και είναι άγνωστο πότε και αν θα ολοκληρωθούν τα εθνικά πρωταθλήματα.

Παρόλα αυτά, ο Μισέλ Ούβα ξεκαθάρισε ότι η ΟΥΕΦΑ θέλει να γνωρίζει τον Ιούλιο ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν του χρόνου στις διοργανώσεις της.

Όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, δεν είναι δικό τους θέμα το πώς θα κριθεί ο εκάστοτε πρωταθλητής και πώς θα δοθούν τα εισιτήρια, αλλά θα πρέπει το τοπίο να έχει ξεκαθαρίσει στα μέσα καλοκαιριού.

Αν κάποια Ομοσπονδία κρίνει ότι το πρωτάθλημα δεν προλαβαίνει να ολοκληρωθεί αγωνιστικά, θα πρέπει να βρει τρόπο να... μοιράσει τις θέσεις.

«Δεν εξαρτάται από εμάς, κάθε Ομοσπονδία, από τις 55 που είναι μέλη της ΟΥΕΦΑ έχει την ελευθερία να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα κριθεί το πρωτάθλημα σε συνεννόηση με την κάθε Λίγκα.

Το μόνο θέμα είναι το τι θα γίνει με τους παίκτες τα συμβόλαια των οποίων λήγουν στις 30 Ιουνίου, αλλά αυτό δεν είναι θέμα της ΟΥΕΦΑ, που θα ζητήσει τον Ιούλιο τη λίστα με τις ομάδες που έχουν προκριθεί για τις διασυλλογικές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Αυτό εξαρτάται και από τον ρυθμό μετάδοσης του κορωνοϊού σε κάθε χώρα. Είτε τελικά ολοκληρώθηκε η σεζόν στα πρωταθλήματα είτε όχι, η ΟΥΕΦΑ θα πρέπει να γνωρίζει τις ομάδες των επόμενων διοργανώσεων για να καταρτίσει το πλάνο της», εξήγησε.

 

Μοιραστείτε το: