03/06/2020
Ελλάδα | Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 - 15:15

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση να σταματήσει τα ημίμετρα, το μαρτύριο της σταγόνας συνεχίζεται»

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τη Ν.Δ. για τα νέα μέτρα προστασίας της οικονομίας λόγω του κορωνοϊού

Φουλ επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, με αφορμή τα νέα μέτρα που πήρε για την προστασία της οικονομίας εξαιτίας του κορωνοϊού.

Με κοινή τους δήλωση τη Δευτέρα (30/3), οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Έφη Αχτσιόγλου κάνουν λόγο για ανεπαρκή μέτρα.

Παράλληλα καλούν τους κυβερνώντες να σταματήσουν τα ημίμετρα, όπως λένε, και να προχωρήσουν σε ουσιαστικό πακέτο στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: Στην αρχή τα μέτρα γίνονται δεκτά ευχάριστα. Σιγά σιγά όμως ο κόσμος καταλαβαίνει ότι δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του, η απογοήτευση και η ανασφάλεια διογκώνονται, οι προσδοκίες δεν βελτιώνονται, θέσεις εργασίας χάνονται, η κατανάλωση καταποντίζεται. Η οικονομία μπαίνει σε βαθιά ύφεση.

Για άλλη μια φορά καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τα ημίμετρα και να προχωρήσει σε ένα ουσιαστικό πακέτο στήριξης των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και της οικονομίας.

Την καλούμε :

Να προχωρήσει σε πλήρη καταβολή από το κράτος μισθών και δώρου του Πάσχα στους εργαζόμενους.

Να άρει την αναστολή των εργασιακών συμβάσεων, να νομοθετήσει πλήρη απαγόρευση απολύσεων και δυσμενούς μεταβολής της σχέσης εργασίας, με αναδρομική ισχύ από την έναρξη της κρίσης.

Να σταματήσει να εμπαίζει του ελεύθερους επαγγελματίες και να προχωρήσει στην καταβολή μηνιαίου επιδόματος ίσο με το 1/12 της περσινής δήλωσης (με κατώτατο όριο τον βασικό μισθό) για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Να σχεδιάσει ένα μεγάλο πρόγραμμα εγγυήσεων για τις επιχειρήσεις και όχι το απολύτως ανεπαρκές 1 δισ. (0,5% του ΑΕΠ).

Να παρατείνει τώρα την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Να προχωρήσει σε καταβολή επιδόματος στα χαμηλά εισοδήματα ώστε να μπορούν να καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες τους.

Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία δικαιολογία να μην προχωρήσει σε αυτά τα μέτρα.

Το σύμφωνο σταθερότητας έχει ανασταλεί. Οι δαπάνες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού δεν μετράνε στους δημοσιονομικούς στόχους. Η χώρα έχει μαξιλάρι ασφαλείας που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Η άρνηση της Ν.Δ. να στηρίξει ουσιαστικά εργαζόμενους, επιχειρήσεις και οικονομία με ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας όπως κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, είναι καθαρά ζήτημα πολιτικής της βούλησης».

Μοιραστείτε το: