03/06/2020
Ελλάδα | Κυριακή 29 Μαρτίου 2020 - 20:50

Δεν έχει τα λεφτά για την εγγύηση ο Παπαντωνίου και παραμένει προφυλακισμένος...

Παρά την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για αποφυλάκιση του πρώην υπουργού

Την έγκρισή του για να αποφυλακιστεί ο Γιάννος Παπαντωνίου από τις φυλακές Κορυδαλλού έδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, ωστόσο ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να καταβάλει την εγγύηση των 150.000 ευρώ, που προβλέπεται στους περιοριστικούς όρους.

Αυτό γνωστοποίησε με δήλωσή του την Κυριακή (29/3) ο δικηγόρος του Γ. Παπαντωνίου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, κάνοντας λόγο για εξωφρενική εγγύηση, κακοποίηση του ορθού δικανικού λόγου και απόλυτη περιφρόνηση των ανθρωπιστικών αξιών.

Αναλυτικά: «Από την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 έχει εκδοθεί βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών (Πρόεδρος ο κ. Σεβαστίδης) κατόπιν σχετικής αιτήσεως του Γιάννου Παπαντωνίου, σύμφωνα με το οποίο γίνεται δεκτή η αίτησή του και αντικαθίσταται η προσωρινή του κράτηση με τους εξής περιοριστικούς όρους:

α) Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

β) Εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας του

γ) Καταβολή εγγύησης ύψους 150.000 ευρώ

Ο κύριος Γιάννος Παπαντωνίου παραμένει στις φυλακές, γιατί αδυνατεί να καταβάλει την εγγύηση.

Στην περίοδο του δράματος του κορωνοϊού, όπου στις φυλακές οι συνθήκες κράτησης είναι εξαιρετικά δυσχερείς, η Πολιτεία μελετά τη λήψη εκτάκτων μέτρων για την πληθυσμιακή αποσυμφόρηση των φυλακών, μετά από 17 μήνες κράτησης του κυρίου Παπαντωνίου ηλικίας 71 ετών, με δεσμευμένη την κινητή και ακίνητη περιουσία του, η επιβολή αυτής της εξωφρενικής εγγύησης συνιστά κακοποίηση του ορθού δικανικού λόγου και συγχρόνως απόλυτη περιφρόνηση των ανθρωπιστικών αξιών».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός είχε κριθεί προφυλακιστέος στις 23 Οκτωβρίου 2018 για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος που αφορά ποσό 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, το οποίο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να έλαβε ως μίζα σχετικά με τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Μοιραστείτε το: