03/06/2020
Ελλάδα | Κυριακή 29 Μαρτίου 2020 - 19:07

Ξεκινά τη Δευτέρα η εκπαιδευτική τηλεόραση

Το πρόγραμμα του τηλεοπτικού σχολείου της ΕΡΤ2, που απευθύνεται κυρίως στους μαθητές του δημοτικού

Σε λειτουργία μπαίνει από τη Δευτέρα (30/3) η εκπαιδευτική τηλεόραση, η οποία θα απευθύνεται κυρίως σε μαθητές του δημοτικού.

Με τα σχολεία να είναι κλειστά λόγω του κορωνοϊού ελήφθη η σχετική απόφαση από το υπουργείο Παιδείας, ώστε να ενισχυθεί η επαφή των μαθητών με το μαθησιακό περιβάλλον και την εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε σε δηλώσεις της ότι «φέρνουμε εις πέρας, βήμα-βήμα, μέρα-μέρα ένα πρωτοποριακό για τη χώρα μας εγχείρημα».

Το πρόγραμμα των δύο πρώτων ημερών του τηλεοπτικού σχολείου της ΕΡΤ2 είναι το ακόλουθο:

Δευτέρα 30 Μαρτίου, 10 π.μ.

1. Επαναληπτικό μάθημα στη Γλώσσα Δ', Ε' και ΣΤ' τάξης

Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος

2. Ιστορία Δ' τάξης

Εκπαιδευτικός: Γιώργος Δάβος

3. Φυσική Ε' τάξης

Εκπαιδευτικός: Ουρανία Γκικοπούλου

Τρίτη 31 Μαρτίου, 10 π.μ.

1. Μαθηματικά, Γ' & Δ' τάξης

Εκπαιδευτικός: Μίνα Τόδωρη

2. Μαθηματικά, Δ' & Ε' τάξης

Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος

3. Φυσική Ε' & ΣΤ' τάξης

Εκπαιδευτικός: Κώστας Χωριανόπουλος

«Θερμά συγχαρητήρια οφείλονται στους πρωτεργάτες αυτής της μεγάλης προσπάθειας, τους εκπαιδευτικούς και τα στελέχη εκπαίδευσης, αλλά και στους μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές που έχουν αγκαλιάσει το εγχείρημα αυτό με τόση θέρμη, και όλοι μαζί από κοινού δίνουν σάρκα και οστά σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο για τη χώρα μας εγχείρημα. Θερμές ευχαριστίες και στη διοίκηση και το προσωπικό της ΕΡΤ για την καίρια συμβολή της στην εκπαιδευτική τηλεόραση.

Η μεγάλη δοκιμασία που περνάμε ως κοινωνία χαλυβδώνει τη θέλησή μας και μας γεμίζει δύναμη για να σταθούμε όρθιοι και δυνατοί για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε», είπε η Ν. Κεραμέως.

Το υπουργείο ενημέρωσε ότι όλα τα λύκεια και τα γυμνάσια της χώρας καλύπτονται πλέον μέσω της σύγχρονης (ζωντανής) εξ αποστάσεως διδασκαλίας, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει και η ένταξη των δημοτικών σχολείων που θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Τέλος, σχετικά με την ασύγχρονη εκπαίδευση και τη χρήση του εκπαιδευτικού υλικού του υπουργείου, ο αριθμός των χρηστών-μαθητών έχει ξεπεράσει τους 700.000 και των χρηστών-εκπαιδευτικών τους 166.000, ενώ εκπαιδευτικά εργαλεία όπως «Φωτόδεντρο» και E-Books έχουν συγκεντρώσει πάνω από 3 εκατομμύρια επισκέψεις.

Μοιραστείτε το: