01/06/2020
Ελλάδα | Κυριακή 29 Μαρτίου 2020 - 11:28

Το... ξέκοψε για πασχαλινή έξοδο ο Γεωργιάδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε ότι η καραντίνα θα ισχύει σίγουρα μέχρι τότε

Ήταν αναμενόμενο, αλλά έρχεται και από επίσημα χείλη. Πάσχα στα... σπίτια μας θα κάνουμε φέτος, καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε την Κυριακή (29/3) ότι δεν θα υπάρξει πασχαλινή έξοδος.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος. Η καραντίνα σίγουρα θα ισχύσει μέχρι τότε καλό είναι να το λέμε από τώρα», τόνισε στον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, είπε ότι τη Δευτέρα (30/3) θα εκδώσει εγκύκλιο προς κτηνοτρόφους και σφαγείς να λάβουν υπόψιν τους ότι φέτος δεν θα γίνει η καθιερωμένη κατανάλωση αμνοεριφίων την περίοδο του Πάσχα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναγνώρισε ότι η χώρα τα έχει πάει καλά στην διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού αλλά θα ήταν «πολύ μεγάλο λάθος» να μεταδοθεί στην επαρχία από την Αθήνα που έχει τα πιο πολλά κρούσματα και κάλεσε τους πάντες να κάνουν υπομονή έναν μήνα.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται πρόγραμμα για την πληρωμή των επιτοκίων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων όλων των πληττόμενων κλάδων, άρα και των γιατρών για τους επόμενους μήνες.

Ακόμα, είπε ότι θα πληρωθούν τα δάνεια αυτά από το Υπουργείο Ανάπτυξης και υπολογίζεται ότι το κόστος θα ξεπεράσει το 1 δισ ευρώ. Σε συνδυασμό με τα μέτρα που έχουν ανακοινώσει οι τράπεζες για τους πληττόμενους κλάδους, τόνισε ότι για τους συγκεκριμένους κλάδους «το δάνειό τους θα τους απασχολήσει ξανά από Οκτώβριο».

Όσον αφορά την ενίσχυση των επιστημόνων, είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να εντάξει τους επιστήμονες στους δικαιούχους των 800 ευρώ.

Για τις αντιδράσεις σχετικά με τα 600 ευρώ της τηλεκατάρτησης τις απέδωσε στο ότι ενδεχομένως δεν μπόρεσε η κυβέρνηση να εξηγήσει ότι θα δοθούν άμεσα στους δικαιούχους και πως δεν ήταν υποτιμητικό για τους επιστήμονες, αλλά επιλέχθηκε για να αξιοποιηθούν ευρωπαϊκοί πόροι.

Και κατέληξε: «Αυτή η η κρίση θα έχει χαρακτήρα μαραθωνίου, όχι 100 μέτρων. Αν ξοδέψουμε όλες μας τις δυνάμεις τώρα δεν θα τις έχουμε μετά όταν χρειαστούν».

Μοιραστείτε το: