07/06/2020
Ελλάδα | Κυριακή 29 Μαρτίου 2020 - 09:56

Κικίλιας: «Στις 15 Απριλίου θα δούμε πώς έχουν αποδώσει τα μέτρα που πήραμε»

O υπουργός Υγείας εξήγησε ότι δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε και ο επόμενος μήνας θα είναι πάρα πολύ κρίσιμος

Ο Απρίλιος φαίνεται ότι θα είναι ο μήνας – κλειδί όσον αφορά τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Ο Βασίλης Κικίλιας εξήγησε την Κυριακή (29/3) ότι «στις 15 Απριλίου θα δούμε πώς έχουν αποδώσει τα μέτρα που πήραμε» τονίζοντας ότι δεν πρέπει να εφησυχάσουμε.

«Καταλαβαίνω ότι αυτό εμπεριέχει υπομονή και πειθαρχία, αλλά κανένας πιστεύω δεν θέλει να διακινδυνεύσει την υγεία του ίδιου της οικογένειά του», επεσήμανε στον ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά τη μέχρι τώρα εξάπλωση του ιού, εξήγησε ότι η χώρα μας βρίσκεται εντός της καμπύλης δηλαδή η νόσος επεκτείνεται αλλά με τέτοιο ρυθμό που επιτρέπει στα νοσοκομεία και στο δημόσιο σύστημα υγείας να ανταποκρίνεται.

Πάντως, προειδοποίησε ότι ο Απρίλιος είναι μήνας «πάρα πολύ κρίσιμος» και δεν πρέπει να υπάρξει καμιά χαλάρωση γιατί είναι πάρα πολύ εύκολο να πάμε σε σενάρια καταστροφής αν δεν καταλάβουμε ότι πρέπει να μείνουμε σπίτι μας. Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας είπε ότι αυτό είναι ο νέος πατριωτισμός.

Επίσης, είπε ότι ως τώρα έχουν εγκριθεί πάνω από 4.200 προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στα νοσοκομεία που σε μεγάλο ποσοστό έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία.

Για τις ΜΕΘ είπε ότι μαζί με εκείνες του ιδιωτικού τομέα «ξεπερνούμε τις 870 και συνεχίζουμε», ενώ ανακοίνωσε ότι έχει γίνει παραγγελία 600 αναπνευστήρων.

Ο υπουργός Υγείας εξήρε το έργο γιατρών και νοσηλευτών κάνοντας λόγο για «σύγχρονους ήρωες», ενώ για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης σχολίασε πως η μόνη του έννοια είναι οι άνθρωποι που πρέπει να νοσηλευθούν και πως προσυπογράφει τους ανθρώπους που στηρίζουν τη χώρα σε αυτή την συγκυρία ανεξαρτήτως της πολιτικής τους τοποθέτησης. «Φρονώ ότι και στην αντιπολίτευση υπάρχουν φωνές λογικής που αντιλαμβάνονται την εθνική προσπάθεια», σημείωσε.

«Ο,τιδήποτε προκύπτει πρέπει να αντιδράμε άμεσα και να βρίσκουμε λύσεις. Εάν προσέξουμε πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να ελέγξουμε τον ιό», συμπλήρωσε.

Μοιραστείτε το: