03/06/2020
Ελλάδα | Σάββατο 28 Μαρτίου 2020 - 19:26

Χαρδαλιάς: «Δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό, θα ήταν ολέθριο για την πατρίδα» (video)

Καμία αεροπορική σύνδεση με την Ολλανδία έως τις 15 Απριλίου * Τι ισχύει για τη Γερμανία * Τι είπε για τις λαϊκές αγορές * Δείτε τι είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Tη διακοπή των αεροπορικών συνδέσεων με την Ολλανδία ανακοίνωσε το Σάββατο (28/3) ο Νίκος Χαρδαλιάς, σε ένα ακόμη μέτρο για να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, το μέτρο τίθεται σε ισχύ από τις 3.00 της Κυριακής (29/3) έως τις 3.00 της 15ης Απριλίου, με την κυβέρνηση να προχωρά για το ίδιο χρονικό διάστημα σε διακοπή αεροπορικών συνδέσων και με τη Γερμανία (εκτός της Αθήνας), με εξαίρεση σε πτήσεις για κρατικούς, στρατιωτικούς και υγειονομικούς λόγους.

Παράλληλα, ο Ν. Χαρδαλιάς τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει γενικός επαναπατρισμός, γιατί αυτό θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα μας.

«Δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό. Αυτό θα ήταν ολέθριο για την πατρίδα. Δεν θα επιστρέψουν Έλληνες του Εξωτερικού, αν δεν έχουν κάποιο σοβαρό λόγο.

Η έμφασή μας είναι συγκεκριμένη δεδομένου ότι 2.850 συμπατριώτες μας έχουν αιτηθεί επιστροφής από τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά αυτό θα καταστεί εφικτό για όσους εντάσσονται στις εξής κατηγορίες:

1. Άτομα με σοβαρό πρόβλημα υγείας ή εγκύους, με βάση απόδειξη συνταγογράφησης ή ιατρικό έγγραφο

2. Όσους δεν έχουν που να διαμείνουν λόγω λήξης σύμβασης

3. Όσους έχουν εγκλωβιστεί από πτήσεις transit στα αεροδρόμια.

Ήδη, χθες κατέφθασαν από το αεροδρόμιο του Χίθροου 30 Έλληνες που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας, προκειμένου να τους παρασχεθεί η απαραίτητα φροντίδα», δήλωσε.

Ενώ για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών έκανε αυστηρότατες συστάσεις, λέγοντας ότι με βάση τις προδιαγραφές ασφαλείας του υπουργείου Ανάπτυξης «σήμερα η κατάσταση δεν ήταν αυτή που έπρεπε», για να προειδοποιήσει ότι αν από τη Δευτέρα (30/3) υπάρξει σχετική αναφορά στο υπουργείο ή τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τότε η λαϊκή αυτή αγορά θα κλείνει οριστικά.

Μεταξύ άλλων, ο Ν. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στο θέμα της άυλης συνταγογράφησης, ενώ ενημέρωσε ότι την Κυριακή (29/3) θα επισκεφθεί περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Συγκεκριμένα, στις 9.00 θα συναντήσει τον δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στη Νεάπολη Κοζάνης, ενώ στις 13.00 θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης στη Σμίνθη για το ζήτημα της περιοχής του Εχίνου.

- ΔΕΙΤΕ στο ΒΙΝΤΕΟ τι δήλωσε ο Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ στην αρχική του τοποθέτηση

Μοιραστείτε το: