31/05/2020
Γερμανία | Σάββατο 28 Μαρτίου 2020 - 12:41

Διαφορετική αντιμετώπιση της πανδημίας από Γερμανούς και Ισπανούς στο ποδόσφαιρο...

Από τη μία, η βοήθεια των Μπάγερν, Ντόρτμουντ, Λειψίας και Λεβερκούζεν στους πιο αδύναμους συλλόγους, από την άλλη τα... ψαλίδια της Ατλέτικο και της Μπαρτσελόνα για να βγει η σεζόν!

Ο κορωνοϊός έχει φέρει τεράστια προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία και το ποδόσφαιρο δε θα μπορούσε να γλιτώσει από τη λαίλαπα. Ειδικά σε μια εποχή που τα ποσά στον συγκεκριμένο τομέα έχουν ξεφύγει για τα καλά.

Ωστόσο, η αντιμετώπιση κάθε χώρας και κάθε συλλόγου ξεχωριστά διαφέρει. Και παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον η αντίθεση μεταξύ Γερμανίας και Ισπανίας...

Στην πρώτη, οι τέσσερις ομάδες που μετείχαν (ή μετέχουν) στο εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ, ήτοι οι Μπάγερν Μονάχου, Ντόρτμουντ, Λειψία και Λεβερκούζεν, αποφάσισαν να παραχωρήσουν ποσό 20 εκατομμυρίων ευρώ στο σύνολο προκειμένου να μοιραστούν στους πιο αδύναμους, οικονομικά, συλλόγους σε Α’ και Β΄κατηγορία.

Όλα αυτά λίγο καιρό μετά την κίνηση των παικτών της... μικρούλας Ουνιόν Βερολίνου, να μείνουν απλήρωτοι για όσο διαρκεί η διακοπή, προκειμένου να πληρωθούν οι λοιποί εργαζόμενοι των νεοφώτιστων!

Από την άλλη, συναντάμε κολοσσούς του ισπανικού ποδοσφαίρου, όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα, που προχωρούν σε μαζικές περικοπές μισθών και αναστολές συμβάσεων, προκειμένου να... βγει η σεζόν!

Πώς να μη βρεθούν σε δύσκολη φάση άλλωστε οι «ροχιμπλάνκος», όταν το προηγούμενο καλοκαίρι ξόδεψαν 243 εκατομμύρια ευρώ σε μεταγραφές, ενώ έχουν τον πιο ακριβοπληρωμένο προπονητή παγκοσμίως...

Μοιραστείτε το: