29/05/2020
Ελλάδα | Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 - 22:37

Γεωργιάδης: «Αν τα φάμε τώρα όλα, μετά;» (video)

Καθησυχαστικός για την επάρκεια αντισηπτικών ο υπουργός Ανάπτυξης * Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα για αισχροκέρδεια * Δείτε τι είπε για το επίδημα των 600 ευρώ με τηλεκατάρτιση σε γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους, ερευνητές

Αποφασισμένος να βάλει τέλος στα φαινόμενα αισχροκέρδειας που εμφανίζονται εν μέσω κορωνοϊού, είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 το βράδυ της Παρασκευής (27/3), ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως τόσο η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή όσο και η αστυνομία οργώνουν την Ελλάδα για τυχόν παραβάσεις.

Εξάλλου ήδη έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα αφού εταιρεία εμπορίας αντισηπτικών καλείται να πληρώσει 50.000 ευρώ ενώ «καμπάνα» 20.000 επιβλήθηκε και σε τρία πρατήρια καυσίμων στην Κάρπαθο.

«Τα συνεργεία της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή και η Ελληνική Αστυνομία οργώνουν την Ελλάδα. Όσοι καταναλωτές θέλουν μπορούν να καταγγείλουν όσους αισχροκερδούν. Οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει και θα ενταθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

Παράλληλα, εμφανίστηκε καθησυχαστικός αναφορικά με την επάρκεια αντισηπτικών. «Η βιομηχανία Παπουτσάνης θα κατασκευάζει αντισηπτικά, 200.000 την ημέρα και υπάρχουν και άλλες δύο εταιρείες και θα υπάρχει επάρκεια», τόνισε.

Τέλος, τοποθετήθηκε και για το έκτακτο επίδομα των 600 ευρώ που θα καταβληθεί στους επιστήμονες: «Νομίζουν ότι τα 600 ευρώ θα δοθούν στα ΚΕΠ αυτό δεν είναι αλήθεια, τα 600 ευρώ θα δοθούν σε κάθε επιστήμονα. Και γίνεται κριτική γιατί θα δοθούν με τηλεκατάρτιση. Με όλο το σεβασμό έχει κάποιος την αίσθηση ότι οι πόροι είναι άπειροι; Πήραμε χρήματα μέσω ΕΣΠΑ και έπρεπε βρούμε ένα τρόπο για να τα δώσουμε και να μην λιμνάζουν. Ήταν μια ιδέα για να δώσουμε χρήματα σε ανθρώπους, που δικαίως έλεγαν ότι έπρεπε να βοηθηθούν. Πρέπει όμως, όλοι να ξέρουμε που βρισκόμαστε. Αλλά χρειαζόμαστε χρήματα. Βεβαίως έχουν δίκιο όσοι λένε ότι τα χρήματα δεν φτάνουν και πρέπει να είναι οριζόντια τα μέτρα. Εξετάζουμε κάθε μέτρο. Πρέπει να δούμε και την επόμενη ημέρα της κρίσης. Τώρα που μιλάμε τα έσοδα του κράτους έχουν περίπου καταρρεύσει και η οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη με ρευστό χρήματα δεν έχει έρθει, μόνο υπάρχει η άδεια για μεγαλύτερη ευελιξία. Να υπάρχει πνεύμα συνεννόησης και αλληλοσεβασμού. Αν τα φάμε όλα τώρα, μετά;», κατέληξε.

Μοιραστείτε το: