01/06/2020
Ελλάδα | Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 - 21:33

ΣΥΡΙΖΑ: «Να προστατευθούν άμεσα οι εργαζόμενοι που εκτίθενται καθημερινά στον κίνδυνο»

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση

Την άμεση λήψη μέτρων σε όσες επιχειρήσεις βρίσκονται εν λειτουργία εν μέσω κορωνοϊού ζήτησε την Παρασκευή (27/3) ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρκείται στο να λαμβάνει περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, χωρίς όμως να λαμβάνει τα αναγκαία προληπτικά μέτρα στους χώρους εργασίας».

Εξάλλου, πρόσθετει, «υπάρχουν εκατοντάδες επιχειρήσεις που παραμένουν σε λειτουργία και απασχολούν πλήθος εργαζόμενων» και «η κυβέρνηση τους έχει αφήσει στην τύχη τους», σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, που κάνει λόγο για μία επιλογή με «πολύ αρνητικές συνέπειες τόσο για την υγεία των εργαζόμενων όσο και για την εξάπλωση του ιού».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να λάβει μέτρα «για την προστασία των εργαζόμενων που είναι εκτεθειμένοι καθημερινά στον κίνδυνο, ειδικά σε εργασιακούς χώρους που υπάρχει συνωστισμός εργαζομένων».

«Κι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, ώστε να μην χρειαστεί να προχωρήσει σε επόμενο στάδιο αυστηροποίησης της καραντίνας, δηλαδή σε παύση της λειτουργίας τους», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Μοιραστείτε το: