06/06/2020
Ελλάδα | Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 - 20:21

Στο τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού θα έχει μολυνθεί το 50% των Ελλήνων!

Αυτό εκτίμησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Σε μία δραματική εκτίμηση αναφορικά με τον κορωνοϊό προχώρησε την Παρασκευή (27/3), ο επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου «Ηρακλής» και καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην αρχή της ανάπτυξης της καμπύλης της διάδοσης του Covid-19 και ότι στο τέλος της πανδημίας θα έχει μολυνθεί το 50% του πληθυσμού της.

«Έχουμε πάρει μέτρα αρκετά νωρίς. Αυτό που μένει να κάνουμε είναι και είναι πολύ σημαντικό είναι να κάνουμε τεστ σε μεγαλύτερο πληθυσμό και όχι μόνο στα ύποπτα κρούσματα. Αυτό έχει μία μαθηματική λογική γιατί όχι μόνο θα βελτιώσουμε τους δείκτες για τον υπολογισμό της εξάπλωσης της πανδημίας αλλά και θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει την ξαφνική εμφάνιση του φαινομένου αυτού όπως στο χωριό στην Θράκη», σημείωσε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «ο πληθυσμός που έχει μολυνθεί δεν είναι υπερβολικά μεγάλος. Ακόμα είμαστε στην πιο χαμηλή τιμή της καμπύλης σε 10.000 με 15.000 κρούσματα. Όσο μπορούμε να κάνουμε τυχαία δειγματοληψία στον πληθυσμό τόσο καλύτερα θα ξέρουμε».

Τέλος είπε ότι τα αποτελέσματα του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα αρχίσει να φαίνεται στα στοιχεία σε 2 με 3 εβδομάδες και μέχρι το Πάσχα θα υπάρχει ένα ασφαλές συμπέρασμα για το που βρίσκεται η χώρα μας.

Μοιραστείτε το: