07/06/2020
Ελλάδα | Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 - 17:30

Μητροπολίτης Κέρκυρας: «Δηλώστε ότι πάτε για γυμναστική και ελάτε να κοινωνήσετε»

Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος καλεί τους πιστούς στους ναούς παρά το απαγορευτικό της κυβέρνησης λόγω του κορωνοϊού

Τι κι αν η κυβέρνηση προχώρησε στο κλείσιμο των εκκλησιών προς αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, Νεκτάριος, δεν χαμπαριάζει.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του την 25η Μαρτίου μετά τη Θεία Λειτουργία, με αφορμή τον εορτασμό για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, παρακίνησε τους πιστούς να συμπληρώνουν την ειδική φόρμα μετακίνησης δηλώνοντας άλλες δραστηριότητες, όπως τη σωματική άσκηση για να μεταβούν στους ναούς!

«Μπορούν οι άνθρωποι και την άσκησή τους την προσωπική να κάνουν, ακόμα και τα σκυλάκια τους έχουν τη δυνατότητα να τα βγάλουν, όμως δεν υπήρξε η απόφαση ότι οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να έρχονται στην εκκλησία να κάνουν την προσευχή τους ή να κοινωνήσουν του σώματος και του αίματος του Κυρίου μας. Βγάλτε, λοιπόν, και εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι "εξέρχομαι για τη σωματική μου άσκηση" και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε, να πάρετε δύναμη και ελπίδα. Να μην υποστείλουμε τη σημαία μας. Μπορεί μεν να μας λένε "μην πανικοβάλλεστε" αλλά αυτό που βλέπουμε καθημερινά είναι να πανικοβάλλουν τους ανθρώπους μας. Μην φοβείστε, μέσα στην Εκκλησία υπάρχει η ζωή, υπάρχει η χαρά, υπάρχει η ελπίδα. Μόνο η εκκλησία μας και ο Θεός ο αληθινός μπορεί να μας εμψυχώσει. Προσευχηθείτε αδελφοί, έτσι ώστε να αλλάξουν και οι καταστάσεις αυτής της πρόβας της παγκόσμιας λεγομένης δικτατορίας, η οποία έχει άλλους σκοπούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μοιραστείτε το: