25/05/2020
Ειδήσεις | Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 - 15:29

Συγκίνηση: Ξύπνησε από το κώμα έπειτα από πάνω από 2,5 χρόνια ο Νούρι

Ο άσος του Άγιαξ είχε καταρρεύσει στο γήπεδο τον Ιούλιο του 2017 και πλέον έχει επικοινωνία με το περιβάλλον

Να και μερικά πολύ καλά νέα μέσα στη μαυρίλα των ημερών. Έπειτα από πάνω από 2,5 χρόνια σε κώμα, ο Αμπντελάκ Νούρι πλέον ξύπνησε και έχει επαφή με το περιβάλλον!

Ο άσος του Άγιαξ είχε «παγώσει» άπαντες όταν κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια φιλικής αναμέτρησης με τη Βέρντερ Βρέμης στις 8 Ιουλίου του 2017, λόγω καρδιακής αρρυθμίας.

Έκτοτε, ήταν σε καταστολή, έχοντας υποστεί μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.

Τώρα, η οικογένειά του ανακοίνωσε ότι έχει ξυπνήσει από το κώμα. Ζει σε ειδικά διαμορφωμένο για αυτόν σπίτι με την οικογένειά του και κάθεται σε αναπηρικό αμαξίδιο, αλλά εξαρτάται από τους άλλους.

Αν και τα πηγαίνει σαφώς καλύτερα από το νοσοκομείο, δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί και δεν αναμένεται να αναρρώσει πλήρως. Ο αδελφός του εξήγησε ότι έχει επίγνωση της κατάστασής του και του πού βρίσκεται, τρώει, κοιμάται και τις καλές ημέρες έχει και κάποια μορφή επικοινωνίας, όπως να κουνά τα βλέφαρά του απαντώντας σε κάτι και να χαμογελάει.

Κάποιες φορές, ο 22χρονος δείχνει και τα συναισθήματά του, ενώ τις περισσότερες ώρες του αρέσει να παρατηρεί τι συμβαίνει γύρω του.

 

Μοιραστείτε το: