03/08/2020
Μπάσκετ | Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020 - 21:44

Θα συνεχιστεί η Ευρωλίγκα, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες

Αυτό ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή * Το ίδιο και για το Εurocup

Δεν πτοούνται από τον κορωνοϊό στην Ευρωλίγκα και ανακοινώθηκε την Τετάρτη (25/3) ότι η διοργάνωση θα συνεχιστεί, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Το ίδιο ισχύει και για το Εurocup, ενώ αναφέρεται ότι η συχνότητα των παιχνιδιών ενδέχεται να συμπυκνωθεί, όπως είναι πιθανό και να ενεργοποιηθεί ένα εναλλακτικό σύστημα διεξαγωγής των δύο διοργανώσεων, αν κριθεί απαραίτητο.

Συνεπώς, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Προμηθέας (στην Ευρωλίγκα συμμετέχουν οι δύο πρώτοι, στο Εurocup o τρίτος) αναμένουν στο... ακουστικό τους για τις εξελίξεις.

Αναλυτικά: «Οι διοργανώσεις θα αρχίσουν και πάλι μόλις το επιτρέψει η κατάσταση ώστε να υπάρχουν και πάλι οι καλύτερες συνθήκες υγείας και ασφάλειας για όλους τους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τις συστάσεις των αρμόδιων υγειονομικών αρχών και των τοπικών κυβερνήσεων.

Προτεραιότητα είναι να ολοκληρωθεί η Ευρωλίγκα για τη σεζόν 2019-20 με το υπάρχον φορμάτ της, με τους αγώνες της κανονικής περιόδου, τα πλέι οφ και το Φάιναλ Φορ. Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι θα ολοκληρωθεί μετά τις αρχικά προγραμματισμένες ημερομηνίες του Μαΐου. Η συχνότητα των παιχνιδιών ενδέχεται να συμπυκνωθεί, εάν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο. Το ίδιο ισχύει και για το EuroCup.

Θα συνεχιστεί η ανάλυση εναλλακτικού συστήματος διεξαγωγής που θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί μόνο εάν το απαιτήσει η κατάσταση.

Θα προταθούν κοινές πολιτικές και αρχές στην Ένωση Παικτών Ευρωλίγκας, όπως και στο Προεδρείο των Προπονητών, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την πιθανή επιστροφή παικτών και προπονητών στις πόλεις της χώρας τους, συμπεριλαμβανομένης της προσαρμογής των μισθών κατά τη διάρκεια των αναστολών των αγώνων.

Οι κανονισμοί για το Financial Stability & Fair Play θα γίνουν πιο ευέλικτοι έως ότου υπάρξει μεγαλύτερη βεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης».

Μοιραστείτε το: