12/08/2020
Ελλάδα | Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020 - 21:26

Χαρίτσης: «Επικίνδυνη ιδεοληψία της κυβέρνησης που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε δεν έχει γίνει κανένα βήμα ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας εν μέσω κορωνοϊού

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε την Τετάρτη (25/3) ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για ιδεοληψίες που βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε σε δήλωσή του σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού ότι η κυβέρνηση δεν ενισχύει τη δημόσια Υγεία και αρκείται μόνο στην επιβολή περιοριστικών μέτρων.

Αναλυτικά: «Μετά από έναν μήνα κρουσμάτων κωρονοϊού στην Ελλάδα, η κυβέρνηση επιμένει μόνο σε περιοριστικά μέτρα και δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας. Αρνείται να προσλάβει άμεσα γιατρούς και απευθύνει εκκλήσεις για εθελοντές.

Αρνείται να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια ώστε να προστεθούν στη δυναμικότητα του εθνικού συστήματος για την αύξηση των ΜΕΘ και την προετοιμασία για τη διαφαινόμενη αύξηση των κρουσμάτων.

Αρνείται να κάνει μαζικά διαγνωστικά τεστ τόσο για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό όσο και για τους πολίτες, όπως γίνεται σε άλλες χώρες, την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τονίζει ότι τα περιοριστικά μέτρα από μόνα τους δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αντί αυτού, ο ΕΟΔΥ καλεί όσους έχουν συμπτώματα κωρονοϊού να μένουν σπίτι τους χωρίς κατ' οίκον παρακολούθηση, με τους δύο χθεσινούς τραγικούς θανάτους να αποτελούν μία μακάβρια προειδοποίηση.

Αρνείται, τέλος, να προμηθεύσει με εξοπλισμό το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας που μπορεί να κάνει ως 1.000 τεστ την ημέρα, αλλά φροντίζει την ίδια ώρα να πληρώσει 30 εκατ. ευρώ σε ιδιωτικές κλινικές για να μπορούν να κάνουν το τεστ διάγνωσης όσοι έχουν να πληρώσουν.

Όλα αυτά πλέον δεν συνιστούν απλά ολιγωρία της κυβέρνησης, αλλά επικίνδυνη ιδεοληψία που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Μοιραστείτε το: