02/06/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020 - 19:01

Σούπερ Λίγκα 1: Δ.Σ. με τηλεδιάσκεψη μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας

Δεν έχει καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία, αλλά σίγουρα θα είναι από την Τρίτη 31 Μαρτίου και μετά...

Ο κορωνοϊός έχει βάλει στον... πάγο κάθε αθλητική δραστηριότητα, αλλά στη Σούπερ Λίγκα 1 θέλουν σιγά σιγά να κάνουν έναν προγραμματισμό, όσο αυτό βέβαια είναι εφικτό.

Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, λοιπόν, θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη για το μέλλον του πρωταθλήματος, με τις ομάδες βέβαια να είναι ιδιαίτερα αγχωμένες σχετικά με τα τηλεοπτικά τους συμβόλαια, αφού χωρίς ματς ούτε η Nova ούτε η ΕΡΤ θα δώσουν χρήματα και αυτό πρακτικά σημαίνει οικονομική ασφυξία.

Από εκεί και πέρα, το αισιόδοξο σενάριο, με βάση το πώς θα εξελιχθεί η ιστορία με τον κορωνοϊό, θα ήταν οι προπονήσεις να επαναρχίσουν αρχές Μαΐου, συνεπώς τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ θα ξεκινούσαν σε αυτή την περίπτωση μέσα Μαΐου και θα τελείωναν μέσα Ιουνίου.

Ρεαλιστικά, ωστόσο, φαντάζει πιο εφικτό η επιστροφή στις προπονήσεις να μπορεί να γίνει μετά τις 15 Μαΐου, οπότε σε αυτή την περίπτωση οι αγώνες θα μπορούσαν να αρχίσουν στο τέλος του Μάη και να ολοκληρώνονταν στο τέλος Ιουνίου.

Το σίγουρο είναι, πάντως, ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη ημερομηνία επανέναρξης του πρωταθληματος και είναι τουλάχιστον ανεύθυνα τα σχετικά σενάρια, καθώς θα πρέπει να αξιολογηθούν όλα τα στοιχεία εν ευθέτω χρόνω.

Άλλωστε, η διοργανώτρια περιμένει να δει τι θα συμβεί παγκοσμίως με την πανδημία, όπως βέβαια και τις νέες εκτιμήσεις της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ και γι' αυτό η τηλεδιάσκεψη θα γίνει από την Τρίτη 31 Μαρτίου και μετά.

Μοιραστείτε το: