01/06/2020
Κόσμος | Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 - 23:24

Απαγόρευση της κυκλοφορίας και στην Κύπρο

Την ανακοίνωσε ο Αναστασιάδης στο πλαίσιο αποτροπής της εξάπλωσης του κορωνοϊού

Στην απαγόρευση της κυκλοφορίας ως μέτρο για την καταπολέμηση του κορωνοϊού προχωρά και η Κύπρος.

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσε την απόφασή του με διάγγελμα τη Δευτέρα (23/3), με την απαγόρευση να ξεκινά από τις 18.00 της Τρίτης (24/3) και να διαρκεί ως τις 13 Απριλίου, κάνοντας λόγο για μειοψηφία που επέδειξε συμπεριφορά ανευθυνότητας και απειθαρχίας και τονίζοντας ότι το σύστημα υγείας θα κατέρρεε αν δεν έπαιρνε αυτή την απόφαση.

Μεταξύ άλλων απαγορεύεται η κυκλοφορία εκτός και αν γίνεται για μετάβαση στους χώρους εργασίας, σε υπεραγορές, φαρμακεία ή τράπεζες ή προς βοήθεια ατόμων που το έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ή για επίσκεψη στο γιατρό.

Οι πολίτες πρέπει να φέρουν ταυτότητα ή διαβατήριο και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν, ενώ κλείνουν δημόσιοι χώροι άθλησης, πάρκα, μαρίνες, παραλίες, εκδρομικοί χώροι, χώροι συναθροίσεων, εκκλησίες και τεμένη και απαγορεύονται και οι λαμπρατζιές.

Επίσης, αναστέλλουν τη λειτουργία τους όλες οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, με κάποιες εξαιρέσεις, όπως και τα εργοτάξια εκτός και αν είναι για έργα δημόσιας ωφελείας.

Μοιραστείτε το: