29/05/2020
ΑΕΚ | Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020 - 23:18

Καρέρα: «Κάνουμε προπονήσεις μέσω Skype...»

Ο Ιταλός τεχνικός της ΑΕΚ μίλησε για το δράμα που ζει η πατρίδα του με τον κορωνοϊό

Στο πώς έχει αλλάξει η καθημερινότητα η δική του, αλλά και αυτή των παικτών του, λόγω του κορωνοϊού μίλησε την Πέμπτη (19/3) ο Μάσιμο Καρέρα.

Σε δηλώσεις του σε ρωσική ιστοσελίδα ο τεχνικός της ΑΕΚ ανέφερε αρχικά: «Όλα είναι καλά εδώ στην Ελλάδα. Είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας. Τα πάντα έχουν σταματήσει και πλέον ξεκουράζομαι και περνάω χρόνο στο σπίτι μου. Τρώμε εκπληκτικά. Μέχρι χθες υπήρχε η δυνατότητα να βγούμε και να περπατήσουμε, κάτι που κάναμε με ευχαρίστηση καθώς εδώ το μέρος είναι εκπληκτικό. Πλέον καθόμαστε και περιμένουμε τα νέα.

Μέχρι το τέλος του μήνα πρέπει να μείνουμε μέσα. Ακολουθούμε λοιπόν ήδη ένα πρόγραμμα προπονήσεων μέσω Skype. Έχουμε τη δική μας τεχνολογία. Επιπλέον οι παίκτες πρέπει να παρακολουθήσουν παιχνίδια που δεν πήγαμε καλά και να εντοπίσουν τα λάθη τους. Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε αυτό τον χρόνο ξεκούρασης. Δεν θα γίνει προπόνηση τουλάχιστον μέχρι τις 26 Μαρτίου. Ελπίζουμε ότι μέχρι τότε τα πάντα θα έχουν λυθεί».

Ενώ για το δράμα που ζει η Ιταλία με τους περισσότερους από 3.000 νεκρούς, σχολίασε: «Δεν ξέρω πότε θα μπορέσω να επιστρέψω. Τα σύνορα έχουν κλείσει. Αυτή τη στιγμή σίγουρα δεν μπορώ να πετάξω. Η σύζυγός μου και η μια κόρη μου είναι εδώ μαζί μου, η άλλη κόρη μου είναι στο Μιλάνο και δουλεύει από το σπίτι, όπως όλοι. Η κατάσταση στην Ιταλία είναι δύσκολη.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος βρίσκεται στα νοσοκομεία. Είναι σημαντικό να μην βγαίνει από το σπίτι. Μπορεί να διασπείρεις τον ιό και πλέον τα νοσοκομεία δεν έχουν χρόνο και χώρο για περισσότερους ασθενείς. Για τη χώρα μου αυτό είναι το πιο πιεστικό ζήτημα αυτή τη στιγμή. Ελπίζω να τελειώσουν όλα το συντομότερο δυνατό. Πρώτα πρέπει να νικήσουμε τον ιό και μετά θα δούμε όλα τα υπόλοιπα».

Καταλήγοντας, για την αναβολή του ΕURO 2020 δήλωσε: «Νομίζω ότι ήταν σωστή. Οι παίκτες δεν μπορούν να προπονηθούν, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να προετοιμαστούν σωστά για το τουρνουά. Δεν ξέρω ποιες θα είναι οι συνέπειες γενικότερα. Είναι δύσκολο να προβλέψουμε αυτή τη στιγμή. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση».

Μοιραστείτε το: