04/06/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 - 15:56

Σούπερ Λίγκα 1: Επικύρωση στις θέσεις 1-6 με διαφωνίες Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, αλλά και καθυστέρηση στα πλέι οφ

Δεν επικυρώθηκε η βαθμολογια των ομάδων των πλέι άουτ μετά από πρόταση του Πανιωνίου και μένουν σε εκκρεμότητα * Θα ζητηθεί υποβιβασμός Ξάνθης μέσω έφεσης * Δείτε τι δήλωσαν ο Δάρας και ο Μποροβήλος

Με 11 ψήφους υπέρ επικυρώθηκε η βαθμολογία της κανονικής περιόδου της Σούπερ Λίγκας 1 για τις θέσεις των πλέι οφ στο Δ.Σ. της διοργανώτριας το μεσημέρι της Πέμπτης (5/3). Διαφώνησαν για διαφορετικούς λόγους ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ επιλέγοντας να πουν «παρών» στην ψηφοφορία σε συνέχεια των πρωτόδικων αποφάσεων της Πειθαρχικής Επιτροπής, ενώ απουσίαζαν της διαδικασίας ο ΝΠΣ Βόλος και η ΕΠΟ.

Φυσικά τα πλέι οφ θα ξεκινήσουν με μια εβδομάδα καθυστέρηση, δηλαδή το τριήμερο Σάββατο – Κυριακή – Δευτέρα (14-15-16 Μαρτίου).

Σε ότι αφορά τα πλέι άουτ δεν έγινε επικύρωση της βαθμολογίας στις θέσεις 7-14, έπειτα από αίτημα του Πανιωνίου, που έγινε δεκτό με το σκεπτικό ότι θα πρέπει να υπάρχει τελεσιδικία, να προκύψει και η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για την ποινή της Ξάνθης, καθώς μεταβάλλεται η διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος για την παραμονή ως προς τα εντός και τα εκτός έδρας ματς των ομάδων με βάση την κατάταξη τους στην κανονική διάρκεια, αφού τα ματς είναι μονά σε επτά συνολικά αγωνιστικές.

Μάλιστα, ειπώθηκε ότι ΑΕΛ και Ολυμπιακός μπορούν να προσφύγουν επιπρόσθετα στην Επιτροπή Εφέσεων ζητώντας τον υποβιβασμό της Ξάνθης.

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας ανέφερε τα εξής: «Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (11 ναι, 2 απόντες, 2 παρών) η επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα για τις θέσεις 1 έως και 6 (play off). Οι αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 1-6 (play off) θα ξεκινήσουν το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαρτίου.

2/ Ψηφίστηκε ομόφωνα η αναβολή της επικύρωσης και της κλήρωσης για τις θέσεις 7 έως και 14 (play out), μέχρι την έκδοση της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων για τις εκκρεμείς υποθέσεις της ΠΑΕ Ξάνθη».

-ΔΕΙΤΕ στο 1ο ΒΙΝΤΕΟ τις δηλώσεις του αναπληρωτή προέδρου της διοργανώτριας και προέδρου του Πανιωνίου Χρήστου Δάρα για το αίτημα των «κυανέρυθρων» και την έφεση κατά Ξάνθης για μεγαλύτερη ποινή

-ΔΕΙΤΕ στο 2ο ΒΙΝΤΕΟ τις δηλώσεις του προέδρου του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργου Μποροβοήλου, που εξηγεί γιατί έμεινε σε εκκρεμότητα η επικύρωση των θέσεων 7-14 για τα πλέι άουτ και γιατί επικυρώθηκε η βαθμολογία των πλέι οφ (1-6)

Μοιραστείτε το: