01/06/2020
Ελλάδα | Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 - 23:23

Ακόμα δέκα συλλήψεις για τα επεισόδια σε Λέσβο και Χίο

Μετά τις επιθέσεις κατά αστυνομικών

Επιθέσεις κατά αστυνομικών είχαμε την Πέμπτη (27/2) σε Λέσβο και Χίο με την αστυνομία να προχωρά την Παρασκευή (28/2) σε ακόμα δέκα συλλήψεις.

Έτσι, 21 άτομα έχουν συλληφθεί ή ταυτοποιηθεί για τις επιθέσεις στα όργανα δημόσιας τάξης και τις καταστροφές των προσωπικών τους αντικειμένων στα δύο νησιά του Αιγαίου.

Στη Μυτιλήνη, η αστυνομία συνέλαβε ακόμα τρία άτομα, ενώ προσήγαγε άλλα δύο για την επίθεση στα δωμάτια ξενοδοχείου όπου διέμεναν άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι απουσίαζαν, καταστρέφοντας προσωπικά τους αντικείμενα.

Τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για πράξεις διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, αλλά και φθοράς ξένης περιουσίας. Το αυτόφωρο πλημμελειοδικείο Χίου τους παρέπεμψε να δικαστούν σε τακτική δικάσιμο στις 11 Ιουνίου.

Στη Χίο, συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα και ταυτοποιήθηκαν άλλα εννέα, ως ενεχόμενα στην επίθεση κατά αστυνομικών των ΜΑΤ σε ξενοδοχείο του νησιού την ώρα που εκείνοι κοιμόντουσαν στα δωμάτια τους.

Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν ήταν για πράξεις επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, της απόπειρας παράνομης βίας και βίας κατά υπαλλήλων και φθοράς ξένης περιουσίας. Το αυτόφωρο πλημμελειοδικείο Χίου τους παρέπεμψε να δικαστούν σε τακτική δικάσιμο στις 30 Απριλίου.

Μοιραστείτε το: