03/08/2020
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ | Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 - 00:53

Σύσσωμη δίπλα στο πρόβλημα του Απόλλωνα Σμύρνης η Σούπερ Λίγκα 1

Ομόφωνα αποδέχθηκε η διοργανώτρια της μεγάλης κατηγορίας να βοηθήσει την «Ελαφρά Ταξιαρχία» μπροστά στη μεγάλη τηλεοπτική αδικία, που υπέστη

Αναμφίβολα ο Απόλλων Σμύρνης βιώνει μια μοναδική παραδοξότητα… Ήταν η μόνη ομάδα της Σούπερ Λίγκας 2, που είχε υπογεγραμμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο από την προηγούμενη χρονιά, όταν βρισκόταν στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου και εν τέλει έγινε η μόνη ομάδα της δεύτερης κατηγορίας χωρίς τηλεοπτική στέγη, δηλαδή καθόλου έσοδα!

Η «κυανόλευκη» ΠΑΕ υπέστη τεράστια ζημιά (εκτός της μη εισροής χρημάτων από το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ έχασε και τους χορηγούς της από όλες τις διαφημίσεις) και μοιραία «υποχρεώθηκε» να καταφύγει στη Δικαιοσύνη, ελπίζοντας να βρει έτσι το χαμένο δίκιο της εξαιτίας της μονομερούς αθέτησης της συμφωνίας από τη Δημόσια Τηλεόραση.

Αυτό το μέγιστο πρόβλημα, ο Απόλλων Σμύρνης το έθεσε στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας 1 την Τρίτη (25/1) δια του μεγαλομετόχου του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη και του προέδρου Ιωάννη Παξιβανάκη με την παράλληλη κατάθεση αιτήματος για συμπαράσταση - βοήθεια στο δικαστικό αγώνα του. Και το συμβούλιο της διοργανώτριας ομόφωνα (με 14 θετικές ψήφους) αποφάσισε να σταθεί δίπλα στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» σε όλες τις ενέργειες προκειμένου να επουλωθεί αυτός ο παραλογισμός και η αδικία από πλευράς ΕΡΤ.

Έτσι η «κυανόλευκη» ΠΑΕ, δεν είναι πια μόνη της και έχει πλέον έναν ισχυρό σύμμαχο με τη δεσμευτική ομόφωνη απόφαση του διοικητικού φορέα της μεγάλης κατηγορίας στις περαιτέρω κινήσεις της για την αποκατάσταση της οικονομικής καταστροφής, που υπέστη.

Γεγονός, που όπως φαίνεται στην πράξη έχει επηρεάσει καθοριστικά - αρνητικά και με την μη αναμενόμενη πορεία της ιστορικής ομάδας στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα 2. Κι αυτό αφού από το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, που ισοδυναμεί με την απευθείας άνοδο στη Σούπερ Λίγκα 1 μετατράπηκε σε αουτσάιντερ. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου με δεδομένο ότι αν και αρχικά βρέθηκε να είναι μπροστά με +4 βαθμούς από τον δεύτερο αφότου ξέσπασε το πρόβλημα τα τηλεοπτικά κατέρρευσε και πλέον βρίσκεται στο -7 από τον πρωτοπόρο ΠΑΣ Γιάννινα. Τους Ηπειρώτες, οι οποίοι με έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο υπερτερούν ξεκάθαρα από τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος νιώθει την… ανάσα και του Λεβαδειακού (επίσης με πιο μεγάλο τηλεοπτικό συμβόλαιο καθώς προέρχεται από τη μεγάλη κατηγορία), αλλά και των Χανίων (που έχουν έσοδα από τις μεταδόσεις).

Μοιραστείτε το: