03/06/2020
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 - 09:01

Θλίψη: «Έφυγε» ο Κώστας Βουτσάς

Ο αγαπημένος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών έπειτα από 19 ημέρες στην εντατική

Φτωχότερος είναι από τα ξημερώματα της Τετάρτης (26/2) ο χώρος του θεάματος. Ο Κώστας Βουτσάς έφυγε από τη ζωή στις 2.24, έπειτα από 19 ημέρες νοσηλείας στην εντατική.

Ο αγαπημένος ηθοποιός είχα εισαχθεί στο νοσοκομείο την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Αν και τα τελευταία μηνύματα έκαναν λόγο για βελτίωση, τελικά δεν τα κατάφερε.

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του είχε υποβληθεί σε τραχειοστομία.

Το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει: «Ο Κώστας Βουτσάς εισήχθη στο Π.Γ.Ν. “ΑΤΤΙΚΟΝ” στις 7 Φεβρουαρίου 2020 με λοίμωξη του αναπνευστικού και σημαντική καρδιακή και αναπνευστική δυσλειτουργία, που οδήγησαν σε διασωλήνωση και εισαγωγή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ετέθη σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και της νεφρικής λειτουργίας. Η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε αρχικά αλλά την 24η Φεβρουάριου το βράδυ παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 26/02/2020 στις 02:24».

Από τους πλέον αγαπημένους και γνωστούς πρωταγωνιστές του ελληνικού κινηματογράφου, ξεκίνησε την καριέρα του το 1953 και παρέμεινε ενεργός μέχρι την τελευταία στιγμή, αφού πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο έπαιζε στην παιδική παράσταση του θεάτρου Μπρόντγουέι, «Σταχτοπούτα».

Πρωταγωνίστησε σε μερικές από τις σπουδαιότερες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, με ατάκες του όπως το «Φσστ μπόινγκ» ή το «Έχω και κότερο πάμε μια βόλτα» να μας τον φέρνουν για πάντα στο μυαλό...

Μοιραστείτε το: