06/06/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 - 17:34

Σούπερ Λίγκα 1: «Σωτήρας» ΠΑΟΚ - Ξάνθης ο Παναθηναϊκός...

Με το οριακό 5-4 σώθηκαν στο Δ.Σ. της διοργανώτριας οι δύο ομάδες από την αποβολή τους * Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

Ο ένας από τους λεγόμενους «Big 4», ο Παναθηναϊκός, καθόρισε επί της ουσίας την μη αποβολή ΠΑΟΚ και Ξάνθης για την αντικανονική προσφυγή τους στα πολιτικά δικαστήρια για θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας 1.

Η «πράσινη» ΠΑΕ ήταν το… ερωτηματικό (κανείς δεν είχε αμφιβολία για την επιλογή Βόλου και Παναιτωλικού...) και με την επιλογή της αποδείχθηκε σωτήρια για τις δύο ομάδες, που διώκονται και στις αρμόδιες πειθαρχικές ποδοσφαιρικές επιτροπές για το πολύκροτο θέμα της πολυιδιοκτησίας.

Στη ψηφοφορία, που διεξήχθη το απόγευμα της Τρίτης (25/2) στα γραφεία της διοργανώτριας το σκορ ήταν στο οριακό 5-4 επί των δύο βασικών προτάσεων για τη μη αποβολή ή την αποβολή ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Κι όλα αυτά έγιναν επί της καταγγελίας Ολυμπιακού για το θέμα της πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης…

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών ήταν τα εξής:

Κατά της αποβολής ψήφησαν οι: Πέντε (ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Παναθηναϊκός, Βόλος, Παναιτωλικός).

Υπέρ της αποβολής: Τέσσερις (Ολυμπιακός, ΑΕΛ, Πανιώνιος, Άρης).

Από εκεί και πέρα, υπήρξε και τρίτη πρόταση για να παραπομπή της υπόθεσης στο Διαιτητικό Δικαστήριο και η οποία έλαβε τρεις ψήφους από την ΑΕΚ, τον Ατρόμητο και τον ΟΦΗ.

Τέλος, αποχή επέλεξε ο Αστέρας Τρίπολης, λευκό ψήφισε η ΕΠΟ (αναμενόμενο), ενώ η Λαμία είχε αποχωρήσει από το Δ.Σ. πριν τεθεί το θέμα της ψηφοφορίας.

Να σημειωθεί ότι επί του αιτήματος της ΑΕΛ και του Πανιωνίου για την αποβολή της Ξάνθης για το θέμα της ανάκλησης του πιστοποιητικού της, με πρόταση του Αλέξη Κούγια η υπόθεση πήρε αναβολή με το σκεπτικό ότι αναμένεται η ετυμηγορία του Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικού Οργάνου της Σούπερ Λίγκας 1.

Μοιραστείτε το: