02/04/2020
Ελλάδα | Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 - 12:09

Τσέφεριν σε Μητσοτάκη: «Το ποδόσφαιρο λύνει από μόνο του τα προβλήματά του» (video)

Υπεγράφη το μνημόνιο της κυβέρνησης με τις ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ για το ελληνικό ποδόσφαιρο * Tι προβλέπει

Μόλις 35 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον αντιπρόεδρο της ΦΙΦΑ, Γκρεγκ Κλαρκ το πρωί της Τρίτης (25/2).

Παρουσία του Διευθυντή Εθνικών Ομοσπονδιών της ΟΥΕΦΑ, Ζόραν Λάκοβιτς, και του εντεταλμένου εκπροσώπου των ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ στην Ελλάδα Χέρμπερτ Χούμπελ, οι δύο πλευρές υπέγραψαν το μνημόνιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μεταξύ άλλων, αυτό αναφέρεται στο σύστημα εκλογών της ΕΠΟ, στη διαιτησία, στην καταπολέμηση της βίας και στην αντιμετώπιση των στημένων αγώνων.

Πάντως, ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ πέταξε και το... καρφί του στον πρωθυπουργό, σημειώνοντας: «Χαίρομαι που ενδιαφέρεστε για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου, αλλά το ποδόσφαιρο λύνει από μόνο του τα προβλήματα».

Από την πλευρά του, ο Μητσοτάκης σημείωσε: «Το ποδόσφαιρο λύνει από μόνο του τα προβλήματα, αλλά είμαστε κι εμείς εδώ για να βοηθήσουμε με τη δική σας συνεισφορά».

Στα συνυποσχετικά που υπεγράφησαν προβλέπονται:

Υποχρεώσεις των ΟΥΕΦΑ/ΦΙΦΑ

Οι ΟΥΕΦΑ/ΦΙΦΑ θα εκπονήσουν εντός τριών (3) μηνών από την υπογραφή του παρόντος Συνυποσχετικού μία ολιστική μελέτη για τη βελτίωση και αναβάθμιση του Ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Η μελέτη θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες, προσαρμοσμένες προτάσεις, με βάση τις καλές διεθνείς πρακτικές, στις οποίες θα συγκαταλέγονται ενδεικτικά:

Η δομή και η οργάνωση των διοικητικών οργάνων του Ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου

Η αδιαβλητότητα του παιχνιδιού (ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος του στησίματος αγώνων, της διαφθοράς και της χρήσης αναβολικών ουσιών) στο Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση δυσφημιστικών δηλώσεων και κάθε είδους βίας και διάκρισης στο Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Το σύστημα διαιτησίας

Οι ΟΥΕΦΑ/ΦΙΦΑ θα καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να διασφαλίσουν ότι οι προτάσεις αυτές θα τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δια των θεσμικών μέσων της τελευταίας.

Οι ΟΥΕΦΑ/ΦΙΦΑ θα αξιοποιήσουν το καταρτισμένο προσωπικό τους, ή κάθε άλλο ανεξάρτητο ειδήμονα που κρίνεται απαραίτητος ώστε να ανταποκριθούν στα εν λόγω καθήκοντα.

Η Ελληνική Κυβέρνηση αναλαμβάνει τη δέσμευση να ενσωματώσει, στο πλαίσιο της πολιτικής της για τον Αθλητισμό, τις προτάσεις ΟΥΕΦΑ/ΦΙΦΑ στην ελληνική έννομη τάξη.

Μοιραστείτε το: