03/08/2020
Ελλάδα | Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 - 22:04

Τσίπρας: «Ήρθε η ώρα της πολιτικής και κοινωνικής αντεπίθεσης...»

Νέα πυρά κατά της κυβέρνησης από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Άλλη μία σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου (22/2) σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο.

Προβλήθηκαν μάλιστα και επτά θεματικά βίντεο, που σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδεικνύουν ότι η Ν.Δ. έχει κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό στην επτάμηνη διακυβέρνησή της.

«Μήνυμα αλήθειας, μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον δίνει η σημερινή μας συγκέντρωση. Μονάχα ένα μικρό δείγμα του κυνισμού των “αρίστων” που συντέλεσαν στην απάτη. Πέτυχαν μόνο μια μικρή νίκη απέναντι στην Αριστερά, απέναντι στην αλήθεια. Από τότε όμως που κέρδισαν χάνουν καθημερινά μάχες διότι δεν είναι σε θέση να ανακτήσουν το κύρος της χώρας αλλά μας γυρίζουν πίσω στο κράτος της διαπλοκής, στην κοινωνική στασιμότητα, σε μια κοινωνία διακρίσεων, συντηρητικής οπισθοδρόμησης και συρρίκνωσης δικαιωμάτων.

Αν κάτι έχει γίνει φανερό είναι ότι τίποτα καλό δεν μπορεί να περιμένει κανείς από αυτή την κυβέρνηση παρά μόνο νέα βήματα πίσω, νέα δεινά και νέα δεσμά για την κοινωνική πλειοψηφία.

Δεν αρκεί να θυμώνουμε, δεν φτάνει να γκρινιάζουμε, ήρθε η ώρα της πολιτικής και κοινωνικής αντεπίθεσης, να αντισταθούμε σε κάθε αντιλαϊκό και άδικο μέτρο στους χώρους δουλειάς, στους χώρους που σπουδάζουν οι νέοι και οι νέες, να αντισταθούμε στο ψέμα.

Να αντισταθούμε όχι με τις σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά με της πατρίδας που αξίζουμε. Να αντισταθούμε για τον κατώτατο μισθό, το κοινωνικό κράτος, το κράτος δικαίου, τα εθνικά κεκτημένα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας. Σας καλώ να κάνουμε μια νέα μαχητική δημοκρατική πορεία για το σήμερα της αποτροπής για το αύριο της ανατροπής.

Να πετύχουμε μια νέα μεγάλη νίκη που θα φέρει ξανά τη χώρα στην σωστή πλευρά της ιστορίας, την πρόοδο και τη δικαιοσύνη», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα εθνικά θέματα επισήμανε: «Εμείς δεν είμαστε γιαλαντζί υπερπατριώτες. Με τη Συμφωνία των Πρεσπών ακυρώθηκαν τα σχέδια της Τουρκίας για το βάθεμα της επιρροής της στα Βαλκάνια. Πού βρίσκονται σήμερα οι υπερπατριώτες να αντιδράσουν στην τουρκική προκλητικότητα και τις γεωτρήσεις;»

Ενώ για την υπόθεση Novartis ανέφερε: «Φοβούνται την έρευνα. Φοβούνται τη δικαιοσύνη. Φοβούνται την αλήθεια. Φοβούνται και κηρύττουν τον πόλεμο στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν κουκούλωσε την υπόθεση της Novartis και έδωσε την ευκαιρία να διερευνηθεί. Σήμερα μέσα στον πανικό τους έφτασαν στο σημείο να λένε ότι εμείς ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταδικαστούμε, ενώ την καταδίκη για ισόβια την επιφυλάσσουν για μένα.

Είμαι εδώ, αν έχετε τα κότσια, μην τρομοκρατείτε τους ανθρώπους που σήκωσαν ανάστημα, αν έχετε τα κότσια να πάτε εμένα σε ειδικό Δικαστήριο. Αν δεν τα έχετε όμως, σταματήστε να βιάζετε τους θεσμούς. Αφήστε τη δικαιοσύνη να ερευνήσει το σκάνδαλο Novartis ως το τέλος».

Μοιραστείτε το: