10/04/2020
Ελλάδα | Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 - 12:04

ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: «Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛ. δεν θέλουν να εξεταστούν οι μάρτυρες, καθοδηγητής ο Σαμαράς»

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά «να πέσει άπλετο φως στο σκάνδαλο»

Συνεχίζεται η κόντρα γύρω από το σκάνδαλο Novartis και το πώς θα καταθέσουν οι μάρτυρες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του την Παρασκευή (21/2), κατακεραυνώνει Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝ.ΑΛ., υποστηρίζοντας ότι στην πραγματικότητα «δεν θέλουν να εξεταστούν οι μάρτυρες».

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι καθοδηγητής είναι ο Αντώνης Σαμαράς.

Συγκεκριμένα, αναφέρει σε ανακοίνωση: «Χθες έπεσαν οι μάσκες της Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη και του καθοδηγητή του κ. Σαμαρά. Μετά την αποκάλυψη ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας επικοινώνησε με την ΕΛ.ΑΣ. και δήλωσε ότι θέλει να καταθέσει σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, την τήρηση του οποίου ζήτησε ξεκάθαρα χθες από την Προανακριτική ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, από την Ν.Δ. διαρρέεται ότι "δεν διαπραγματεύονται".

Για να τελειώνουμε με τα ψέματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει από την πρώτη στιγμή να εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες για να πέσει άπλετο φως στο σκάνδαλο Novartis.

Αντίθετα, ΝΔ και ΚΙΝ.ΑΛ. δεν θέλουν να εξεταστούν. Το μόνο που θέλουν είναι να αποκαλυφθούν τα στοιχεία τους για να τρομοκρατήσουν και να επιβάλλουν σιωπή στους προστατευόμενους μάρτυρες, για να συσκοτίσουν το σκάνδαλο Novartis.

Τόσο αυτοί όσο και όσοι αναπαράγουν τις διαρροές τους μέρες τώρα, κάνουν πως δεν ακούν όσα οι υπεύθυνες Αρχές της χώρας τούς λένε. Αγνόησαν το έγγραφο της ΕΛΑΣ που αναφέρει τον νόμιμο τρόπο εξέτασης των μαρτύρων, αγνόησαν ακόμα και τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που τους επανέλαβε χθες ακριβώς τα ίδια. Θέλουν να ρίξουν σκοτάδι στο σκάνδαλο Novartis και δεν τους ενδιαφέρει αν θα καταλύσουν το κράτος Δικαίου. Δεν θα τους περάσει».

Μοιραστείτε το: