08/04/2020
ΓΓΑ | Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 - 16:17

Επίσημη η ελληνική υποψηφιότητα για τελικό Europa Conference League στο Παγκρήτιο

Η ΓΓΑ ενημέρωσε ότι η ΕΠΟ κατέθεσε τον σχετικό φάκελο στην ΟΥΕΦΑ

Είναι οριστικό πλέον ότι η χώρα μας θα διεκδικήσει τη διοργάνωση του τελικού του Europa Conference League στο Παγκρήτιο του Ηρακλείου, είτε για το 2022 είτε για το 2023, και την Πέμπτη (20/2) επισημοποιήθηκε η κατάθεση του φακέλου υποψηφιότητας από την ΕΠΟ στην ΟΥΕΦΑ.

Υπήρξε συνεργασία της Ομοσπονδίας με το υφυπουργείο Αθλητισμού και τον Δήμο Ηρακλείου, με την ΟΥΕΦΑ να πρόκειται να ανακοινώσει την απόφασή της για την ανάθεση της διοργάνωσης των δύο τελικών στις 3 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Αναλυτικά, η ενημέρωση της ΓΓΑ: «Κατατέθηκε σήμερα, 20 Φεβρουαρίου 2020, στην UEFA από την ΕΠΟ ο φάκελος υποψηφιότητας για τον τελικό του Conference League 2022 ή 2023 στο Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο.

Για τη σύνταξη του φακέλου υποψηφιότητας, πέρα από τη στενότατη συνεργασία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τον Δήμο Ηρακλείου, απαιτούνταν - και ανταποκρίθηκαν άμεσα, και τους ευχαριστούμε- η συνδρομή Υπουργείων, Αυτοδιοίκησης και φορέων, όπως:

Τα Υπουργεία Πολιτισμού, Προστασίας του Πολίτη, Εξωτερικών, Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας, Υγείας, Ναυτιλίας, το ΕΣΚΑΝ, η Περιφέρεια Κρήτης, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια, η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας, η ΠΑΕ ΟΦΗ που παραχωρεί τα προπονητήριά της κ.ά.

Για τη διοργάνωση των τελικών του Conference League 2022 και 2023 ενδιαφέρον έχουν εκφράσει τα Τίρανα (Π.Ο. Αλβανίας), τα Σκόπια (Π.Ο. Βόρειας Μακεδονίας) και η Σεντ Ετιέν (Π.Ο. Γαλλίας).

Βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει ανακοινώσει η UEFA, η διαδικασία τεχνικής αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων και επισκέψεων στις υποψήφιες πόλεις θα ολοκληρωθεί στις 9 Σεπτεμβρίου 2020, ενώ η απόφαση ανάθεσης της διοργάνωσης των δύο τελικών από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA θα ανακοινωθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2020.

Ο φάκελος υποψηφιότητας του Ηρακλείου εκπονήθηκε από στελέχη και ειδικούς εμπειρογνώμονες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της ΕΠΟ, του Δήμου Ηρακλείου αλλά και από Ηρακλειώτες τεχνοκράτες εθελοντές. Τους ευχαριστούμε».

Μοιραστείτε το: