28/03/2020
Ελλάδα | Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 - 21:34

Παναγιωτόπουλος: «Αν δεν σταματήσουν οι παραβιάσεις, δεν θα έχουμε πρόοδο με τα ΜΟΕ»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στο τι είπε πρόσφατα στον Ακάρ

Ο ελληνοτουρκικός διάλογος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) θα ξεκινήσει εντός των επόμενων ημερών και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέφερε την Κυριακή (16/2) από την Καβάλα ότι αν δεν σταματήσουν οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, αυτός δεν θα έχει κανένα νόημα.

«Όπως ξέρετε, αυτές τις μέρες ξεκινά ο διάλογος για τα ΜΟΕ. Αυτό που είπα, και είναι γνωστό στον ομόλογό μου, τον Τούρκο υπουργό Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, είναι ότι για να έχει νόημα αυτός ο διάλογος πρέπει να συνοδεύεται και από συμπεριφορές που κατατείνουν στη μείωση των εντάσεων στην περιοχή. Και αυτό εξαρτάται και από τις προθέσεις της γείτονος.

Επομένως, αν επιδείξουμε όλοι τη σωστή συμπεριφορά θα έχει νόημα ο διάλογος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και την ίδια την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης. Αν, από τη μία συζητάμε και από την άλλη έχουμε όλα αυτά με τις υπερπτήσεις και τις παραβιάσεις στο Αιγαίο, τότε δεν θα υπάρξει η πρόοδος, που όλοι θα θέλαμε να υπάρξει», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με αφορμή και την πρόσφατη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του.

Και πρόσθεσε: «Είναι αξιοσημείωτο, πάντως, πως χθες δεν είχαμε καμία παραβίαση στον εθνικό εναέριο χώρο. Δεν ξέρω αν πρόκειται, βέβαια, για σύμπτωση ή αν έχει πειστεί ο ομόλογός μου, θα δούμε. Ο διάλογος πάντως συνεχίζεται, πρέπει να γίνεται ακόμα και σε περιόδους έντασης, καλό κάνει κακό δεν κάνει».

Μοιραστείτε το: