28/03/2020
Άλλα αθλήματα | Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 - 11:32

Χρυσό για τον Ζήκο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, ατομικό ρεκόρ η Βασιλείου

Εξαιρετική παρουσία από τους αθλητές μας στην Κωνσταντινούπολη και τέσσερα μετάλλια

Συνεχίζουν οι υψηλές... πτήσεις για τον ελληνικό στίβο. Η Ελλάδα κατέκτησε τέσσερα μετάλλια, εκ των οποίων το ένα χρυσό, στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης.

Ο Κώστας Ζήκος (ΦΩΤΟ) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 60μ., τρέχοντας στον τελικό σε σε 6.66, επίδοση που θα μπορούσε να ήταν ακόμη καλύτερη αν η κούρσα δεν είχε γίνει με καθυστέρηση. Ο αφέτης κράτησε για ώρα τους αθλητές σε αναμονή και δεν έδινε εκκίνηση παρότι οι αθλητές ήταν έτοιμοι πίσω από τους βατήρες, ενώ ακολούθησε και μία μία άκυρη εκκίνηση, που επίσης αποσυντόνισε τους σπρίντερ. Ο Έλληνας σπρίντερ στον προκριματικό της απόστασης είχε πετύχει 6.70.

Ο Ζήκος θα συμμετάσχει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κι έπειτα θα προετοιμαστεί για τους αγώνες του ανοιχτού.

Στο ίδιο αγώνισμα συμμετείχε και ο Σωτήρης Γκαραγκάνης, που ήταν όγδοος στον τελικό με 6.86, ενώ στον προκριματικό είχε τερματίσει σε 6.82.

Επίσης, η Ειρήνη Βασιλείου κατάφερε να πετύχει το στόχο της για τη σεζόν, που ήταν μια επίδοση κάτω από τα 53.00 στα 400 μέτρα. Η αθλήτρια του Άρη Βισκαδουράκη ήταν δεύτερη στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα με 52.93 επίδοση, καλύτερη από το ατομικό της 53.24 από φέτος και τέταρτη επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μας, πίσω από τις Φανή Χαλκιά (51.68), Μαρία Μπελιμπασάκη (52.27) και Χρυσούλα Γκουντενούδη ( 52.65).

Η Βασιλείου, που φέτος έχει πετύχει ατομικά ρεκόρ και στα 200 μ. και στα 60 μ., θα τρέξει την Κυριακή (16/2) στο μίτινγκ της Κωνσταντινούπολης κι ύστερα θα επιστρέψει στην Βιέννη για να έρθει στην Ελλάδα πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Στην ίδια απόσταση συμμετείχε και η Ελπίδα Καρκαλάτου, που τερμάτισε πρώτη στη σειρά της και έκτη στο σύνολο σε 54.86.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 60 μ. εμπόδια με 8.20, επίδοση που αποτελεί φετινό της ρεκόρ. Η αθλήτρια του Δημήτρη Ευαγγελόπουλου ήταν ιδιαίτερα επιθετική μετά το τρίτο εμπόδιο κι αυτό της επέτρεψε να κυνηγήσει την κούρσα μέχρι το τέλος.

Η Πεσιρίδου θα κάνει τον επόμενο αγώνα της την Κυριακή στο ίδιο στάδιο στο μίτινγκ της Κωνσταντινούπολης.

Στην τρίτη της κούρσα μέσα σε ένα απόγευμα η Κυριακή Σαμάνη τερμάτισε τα 60 μ. εμπ. σε 8.45 και ολοκλήρωσε απόλυτα επιτυχημένα την παρουσία της στη διοργάνωση. Η αθλήτρια του Κώστα Κοτσίδη, νωρίτερα είχε τρέξει σε τα 60 μ. σε 7.40 στον προκριματικό και σε 7.43 στον τελικό για να καταλάβει την πέμπτη θέση στη σειρά της και την 11η στο σύνολο.

Το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό στίβο βελτίωσε το Θοδωρής Χρυσανθόπουλος, ο οποίος κατέλαβε την δεύτερη θέση στο επί κοντώ με άλμα στα 5,40 μέτρα. Ο άλτης του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου ξεπέρασε το 5,30 μ., που είχε από φέτος ενώ στη συνέχεια δοκίμασε μία φορά στα 5,45 μ. και δυο στα 5,50 μ., προκειμένου να ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ του.

Αντίθετα, ο Κώστας Μπανιώτης δεν κατάφερε να ανέβει όσο ψηλά θα ήθελε κι έτσι έμεινε στην τέταρτη θέση του ύψους με καλύτερο άλμα στα 2,18 μέτρα και στη συνέχεια δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 2,22 μέτρα..

Ο Παύλος Μπόφτσης κατέλαβε την τέταρτη θέση στο τριπλούν με άλμα στα 16,15 μ., ενώ λίγο πιο πίσω, έκτος, ήταν ο Ανδρέας Πανταζής με 15,80 μέτρα.

Στη σφαιροβολία ο Οδυσσέας Μουζενίδης κατέλαβε την έβδομη θέση με 18,54 μ. και ο Τάσος Λατιφλάρι όγδοος με 18,39 μέτρα και θα έχουν την ευκαιρία αύριο στο ίδιο στάδιο να κυνηγήσουν καλύτερες παρουσίες.

Διπλή παρουσία είχε η χώρα μας στα 800 μ. με τον Χρήστο Κοτίτσα να τερματίζει στην πέμπτη θέση της σειράς του με 1.51.17 και τον Χαράλαμπο Λαγό να ακολουθεί με 1.51.76.

Στο ύψος αγωνίστηκε η Αλίκη Βαγγέλη που κατέλαβε την έβδομη θέση με άλμα στα 1,75 μ. και χαμένες προσπάθειες στη συνέχεια στα 1,80 μέτρα.

Στα προκριματικό των 60 μ. συμμετείχε η Μαρία Γάτου, η οποία πέτυχε σε 7.53 και δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό.

 

Μοιραστείτε το: